Om de cloud optimaal te gebruiken, moet de software naadloos aansluiten

De waarde van de cloud voor de controleopdracht

18-03-2015

Maar weinig zaken hebben in het afgelopen decennium binnen de accountancy zoveel aandacht gekregen als de kwaliteitsverbetering van de controleopdracht. Er is volop geïnvesteerd in nieuwe standaarden, digitale dossiervorming en ondersteunende software. Uitvoerende teams kunnen daardoor de audits kwalitatief beter en efficiënter uitvoeren. Toch is er allerminst reden voor kantoren om achterover te gaan leunen. Het werkveld wordt complexer. Toezichthouders stellen niet alleen hoge eisen aan de uitvoering van individuele auditopdrachten maar ook aan de kwaliteitsborging van de totale kantoorportefeuille.

Managers missen instrumenten
Dit is het domein van de managers en supervisors. Opvallend is dat zij nog maar weinig middelen hebben om inhoud te geven aan hun complexe rol. Er is behoefte aan specifieke sturingsinstrumenten om grip te houden op de totale opdrachtenportefeuille. Gelukkig biedt de techniek tegenwoordig een oplossing die bij uitstek geschikt is voor deze taak: de cloud. In een cloudomgeving kan alle relevante informatie over zowel individuele controleopdrachten als de totale portefeuille worden samengebracht. Bovendien kunnen de gegevens altijd en overal worden geraadpleegd. Een noodzakelijke voorwaarde is dat de software naadloos aansluit bij de cloudomgeving en de kantoorapplicaties.

Q: quality in de cloud
Als één van de eerste leveranciers heeft CaseWare een cloudoplossing ontwikkeld die zich specifiek richt op de kwaliteitstaken van het kantoormanagement en supervisors. Het gaat om de applicatie ‘Q’, wat staat voor Quality. Met het dasboard en de widgets van Q krijgt de supervisor snel toegang tot een grote hoeveelheid realtime bedrijfsinformatie, zoals kritische werkprocessen van teams, de voortgang van opdrachten en aandachtspunten voor de komende week.

Efficiency door slimme monitoring
Q leidt tot meer efficiency. Informatie is altijd en overal toegankelijk. Uit de brei aan gegevens worden de meest relevante geselecteerd en weergegeven. Q is bij uitstek geschikt voor de monitoring van de totale portefeuille. Daarmee kan het een belangrijk hulpmiddel worden voor ‘data mining’. Want Q biedt nieuwe mogelijkheden om naar believen verzamelde data in beeld te brengen en te analyseren. Het kantoormanagement kan zo een, tot nu toe onbekende, blik werpen op de kostbare bedrijfsgegevens.  

Belangrijke features

  • Monitoring van alle opdrachten
  • Overzichten naar wens te configureren
  • Data mining
  • Signaalfuncties, naar voorkeur in te stellen
  • Early warnings
  • Interventiemogelijkheid tijdens de opdracht
  • Actueel dashboard met signalen, voortgang en deadlines
  • Drill down naar elektronisch dossier in Working Papers
  • Automatische tijdregistratie

Lees meer over Q in het CaseWare Magazine. 

Blijf op de hoogte van CaseWare
Neem vrijblijvend een CaseWare-ID of log in.