MijnAccountantsPortal komt met nieuwe dienst:

MijnUploadService

13-07-2016

Speciaal voor Caseware-gebruikers komt MijnAccountantsPortal met een nieuwe dienst voor elektronisch deponeren van jaarrrekeningen: MijnUploadService

In 2015 is het wetsvoorstel ‘elektronisch deponeren jaarrekening’ aangenomen door de tweede kamer. Dit betekent dat er nu echt een eind gaat komen aan het papieren tijdperk. Volgens bovenstaande feiten is in 2015 (slechts) 20% van de jaarrekeningen digitaal gedeponeerd. "Dit betekent dus dat er nog werk aan de winkel is voor veel kantoren om de omslag naar digitaal deponeren te maken. Hier willen we de accountants en administratiekantoren bij helpen", aldus Arnold Boersma van Acuity. Om de SBR-rapportages zo efficiënt mogelijk en digitaal aan te kunnen leveren aan de KvK en de banken is MijnUploadService ontwikkeld.

Functionaliteit
Binnen MijnUploadService is de volgende functionaliteit beschikbaar:

Vanuit CaseWare kunnen KvK Publicatiestukken en SBR Kredietrapportages opgesteld worden en doorgezet (in PDF en XBRL) worden naar MijnUploadService.  MijnUploadService stuurt de stukken direct door naar de Digipoort (KvK) of BIV (Banken). De Upload Service wordt in dit geval puur ingezet als “transportmechanisme”. Dit alles met uw eigen PKI Overheidscertificaat.

Binnen MijnUploadService is voor medewerkers van het accountantskantoor managementinformatie beschikbaar met statusinformatie over de aanlevering van de KvK Publicatiestukken of de Kredietrapportages. Op deze wijze kan uiterst efficiënt het aanlever proces worden afgehandeld en houdt u grip op de processen.

Voor meer informatie over MijnUploadService kijk op www.acportal.nl of neem contact op met Arnold Boersma, via +31(0)6 319 058 70 of a.boersma@acuity.nl.

Blijf op de hoogte van CaseWare
Neem vrijblijvend een CaseWare-ID of log in.