Trends op de afdeling finance binnen het bedrijfsleven

Leestijd 2 min
08 December 2020, laatste update 08 december 2020

In het bedrijfsleven wordt de vraag naar standaardisatie van financiële rapportage steeds groter. Als financieel professional wil je niet langer aangewezen zijn op applicaties die nét niet goed doen wat ze moeten doen. 

Het opstellen van een jaarrekening moet zo eenduidig en gestructureerd mogelijk gebeuren, zonder dat je inlevert op de vrijheden die je nodig hebt om je werk goed te kunnen doen. Kan dat? Jazeker! We helpen je er graag mee verder. In dit artikel laten we je graag de ontwikkelingen en bewegingen van 2020 zien.

 

Van een gebrek aan structuur...

De tijd dat de (on)mogelijkheden van Excel de financiële verslaglegging van bedrijven dicteerden, ligt achter ons. Althans, in de praktijk hoef je voor het opstellen van een jaarrekening geen Excel-expert meer te zijn. Waarom wil je van Excel af? Omdat het geen programma is dat speciaal is ingericht op het werk dat je er uiteindelijk mee wilt doen. Als je er tóch jaarrekeningen mee wilt gaan samenstellen, betekent dat dat je zelf een configuratie mag gaan ontwikkelen die het toch enigszins mogelijk maakt. Dat kost veel tijd, energie en geld. Fouten sluipen gemakkelijk binnen, wat de betrouwbaarheid niet ten goede komt. Ook zit je uiteindelijk met een ontwerp dat alleen de maker ervan begrijpt. Gaat die zijn of haar geluk bij een andere organisatie beproeven? Dan mag je weer opnieuw beginnen.

 

...naar efficiënter rapporteren

Veel financials hebben de weg naar CaseWare gevonden, zeker zij die ons al kennen vanuit de accountancy. In onze software rapporteer je snel, efficiënt, betrouwbaar en met een veel kleinere kans op fouten. CaseWare helpt je correct en volgens geldende wet- en regelgeving een jaarrekening samen te stellen. Met één druk op de knop maak je een jaarrekening in die overzichtelijk is opgebouwd in een formaat naar keuze. Maar dat is nog niet alles.

 

Direct digitaal deponeren

Die goed onderbouwde en betrouwbare jaarrekening die je zojuist gecreëerd hebt, vertaal je moeiteloos door naar een SBR-rapportage. Deze SBR-rapportage, die netjes in XBRL-format staat, valideer je en deponeer je eenvoudig digitaal bij de KvK. Dat is wel even wat anders dan alles handmatig en per bv uitzoeken. Het mooie van CaseWare is dat je alle relevante documentatie van alle tools (Word, Excel, PDF’s) direct in het digitale dossier kunt opslaan. Zo heb je bij elke jaarrekening direct de onderbouwing in de vorm van specificaties staan. Leadsheets, werkprogramma’s, checklists – alles staat binnen het platform gekoppeld in het digitale dossier, zodat jij direct de juiste verbanden legt.

 

Wat CaseWare voor jou kan doen

Ben jij klaar om allerlei onpraktische tools achter je te laten en je organisatie met een solide jaarrekening naar de toekomst te leiden? Neem dan contact met ons op en een van onze collega's kijkt samen met jou wat CaseWare voor jullie kan betekenen.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Jeffrey Meijerink, Accountmanager
Is sinds 2018 actief voor CaseWare in het segment bedrijven. Vanuit zijn functie adviseert Jeffrey potentiële klanten in hun zoektocht naar efficiënte en betrouwbare rapportagesoftware. Daarnaast is hij voor de bestaande business klanten ook het aanspreekpunt op commercieel vlak.
Is sinds 2018 actief voor CaseWare in het segment bedrijven. Vanuit zijn functie adviseert Jeffrey potentiële klanten in hun zoektocht naar efficiënte en betrouwbare rapportagesoftware. Daarnaast is hij voor de bestaande business klanten ook het aanspreekpunt op commercieel vlak.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden