Nu beschikbaar: de NOW Manager!

Leestijd 1 min
10 November 2020, laatste update 15 april 2021

In samenwerking met SRA, NOVAK, Full Finance en Cygnus Atratus heeft CaseWare de Now Manager ontwikkeld om accountants te ondersteunen in de werkzaamheden voor de NOW-regeling(en).
Voor elk van de hiervoor genoemde leverancier is er een specifieke NOW Manager ontwikkeld die volledig aansluit bij de werkprogramma’s. Zo is er de SRA NOW Manager, de NOVAK NOW Manager, de Cygnus Atratus NOW Manager en de CaseWare NOW Manager.

De gewenste NOW Manager is via onderstaande button aan te vragen. 

NOW Manager aanvragen

 

De voordelen

  • Separaat digitaal opdrachtdossier waarin alle NOW type opdrachten zullen worden ondersteund.
  • Standaardstructuur om de klant te ondersteunen bij de NOW afrekening zodat de kwaliteit wordt gewaarborgd.
  • Linken naar de relevante wet- en regelgeving.

Verschillen

Er zijn (nog) verschillen in beschikbare content van de verschillende content partners. Voor de vaststelling van de subsidie zijn vanuit de NV COS drie standaarden van belang:

  • 4400N Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden;
  • 4415N Accountantsopdracht bij de NOW-regeling – Aan assurance verwant;
  • 3900N Accountantsopdracht bij de NOW-regeling – Assurance zal later in een update verstrekt worden.

4400N geldt voor subsidies tussen de €25.000 en €125.000 en hiermee wordt een zogenaamde derdenverklaring afgegeven. Deze derdenverklaring mag ook door administratiekantoren, belastingconsulenten of boekhouders worden afgegeven.

4415N geldt voor subsidies tussen de €125.000 en €375.000, waarbij de onderneming niet controleplichtig is. Deze Standaard valt onder de samenstelwerkzaamheden.

3900N geldt voor subsidies boven de €125.000 waarbij de onderneming wel controleplichtig is en voor alle subsidies boven de €375.000 ongeacht of de onderneming controleplichtig is of niet. Het betreft hier werkzaamheden voor subsidies onder de €375.000 of voor subsidies hoger dan €375.000 bij niet controleplichtige ondernemingen. Hierbij wordt een beperkte mate van zekerheid afgegeven. Bij subsidies boven de €375.000 bij controleplichtige ondernemingen, wordt een redelijke mate van zekerheid afgegeven en dit valt dan ook onder controlewerkzaamheden.

 

NOW 2, 3, 4 en 5

De NOW Manager is beschikbaar voor de NOW 1 en NOW 2 regeling. De verwachting is dat ook voor de NOW 3, NOW 4 en NOW 5 een template zal worden ontwikkeld, welke als update aan de bestaande NOW Manager zal worden toegevoegd.

 

Kosten

De (mogelijke) kosten voor het gebruik van de NOW manager zijn opgesteld door de content leverancier. Geen bericht ontvangen van de gewenste leverancier? Onze accountmanagers helpen je graag verder.

 

Meer informatie over tarieven van de NOW Managers:

 

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Bas Sperling, Product Owner Compliance
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.

Meer over dit onderwerp

Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
CaseWare zet eerste stappen met CaseWare Analytics.AI

CaseWare zet eerste stappen met Analytics.AI

Data-explosie? In het jaar 2000 was maar een kwart van onze data digitaal opgeslagen, de rest lag vast in de vorm van boeken, kranten, videotapes, fotoalbums etc. In 2007 was nog slechts 6% analoog opgeslagen en ik vermoed dat dit nu nog maar zo’n 1% is. 

 

Lees verder
WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

Veel kantoren worstelen met een goede en tegelijkertijd efficiënte registratie van het Wwft cliëntenonderzoek. Met de voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving wordt er een beroep gedaan op de medewerkers van het kantoor alert te zijn op deze wijzigingen in plaats van bezig te zijn met de risico’s in kaart te brengen. Hierdoor kunnen klantrisico’s niet of verkeerd worden ingeschat en kan je achteraf in de problemen komen.

Lees verder
Daniel Aardoom vertelt over het onderzoek naar het inzetten van NFC technologie bij AuditCase

Digitale identificatie: toekomstmuziek of realiteit?

Een kopie van een ID-kaart of paspoort opvragen. Mag dat wel als accountant? En mag je de kopie vervolgens opslaan? Zo ja, hoelang dan? Het is een actueel onderwerp, helemaal in tijden dat we veel op afstand werken. Wij gaan niet op de stoel van de wetgever zitten, maar wat als het makkelijker kan?  

 

Lees verder
Geen berichten gevonden