Nu beschikbaar: de NOW Manager!

Leestijd 1 min
10 November 2020, laatste update 15 april 2021

In samenwerking met SRA, NOVAK, Full Finance en Cygnus Atratus heeft CaseWare de Now Manager ontwikkeld om accountants te ondersteunen in de werkzaamheden voor de NOW-regeling(en).
Voor elk van de hiervoor genoemde leverancier is er een specifieke NOW Manager ontwikkeld die volledig aansluit bij de werkprogramma’s. Zo is er de SRA NOW Manager, de NOVAK NOW Manager, de Cygnus Atratus NOW Manager en de CaseWare NOW Manager.

De gewenste NOW Manager is via onderstaande button aan te vragen. 

NOW Manager aanvragen

 

De voordelen

  • Separaat digitaal opdrachtdossier waarin alle NOW type opdrachten zullen worden ondersteund.
  • Standaardstructuur om de klant te ondersteunen bij de NOW afrekening zodat de kwaliteit wordt gewaarborgd.
  • Linken naar de relevante wet- en regelgeving.

Verschillen

Er zijn (nog) verschillen in beschikbare content van de verschillende content partners. Voor de vaststelling van de subsidie zijn vanuit de NV COS drie standaarden van belang:

  • 4400N Opdrachten tot het verrichten van overeengekomen specifieke werkzaamheden;
  • 4415N Accountantsopdracht bij de NOW-regeling – Aan assurance verwant;
  • 3900N Accountantsopdracht bij de NOW-regeling – Assurance zal later in een update verstrekt worden.

4400N geldt voor subsidies tussen de €25.000 en €125.000 en hiermee wordt een zogenaamde derdenverklaring afgegeven. Deze derdenverklaring mag ook door administratiekantoren, belastingconsulenten of boekhouders worden afgegeven.

4415N geldt voor subsidies tussen de €125.000 en €375.000, waarbij de onderneming niet controleplichtig is. Deze Standaard valt onder de samenstelwerkzaamheden.

3900N geldt voor subsidies boven de €125.000 waarbij de onderneming wel controleplichtig is en voor alle subsidies boven de €375.000 ongeacht of de onderneming controleplichtig is of niet. Het betreft hier werkzaamheden voor subsidies onder de €375.000 of voor subsidies hoger dan €375.000 bij niet controleplichtige ondernemingen. Hierbij wordt een beperkte mate van zekerheid afgegeven. Bij subsidies boven de €375.000 bij controleplichtige ondernemingen, wordt een redelijke mate van zekerheid afgegeven en dit valt dan ook onder controlewerkzaamheden.

 

NOW 2, 3, 4 en 5

De NOW Manager is beschikbaar voor de NOW 1 en NOW 2 regeling. De verwachting is dat ook voor de NOW 3, NOW 4 en NOW 5 een template zal worden ontwikkeld, welke als update aan de bestaande NOW Manager zal worden toegevoegd.

 

Kosten

De (mogelijke) kosten voor het gebruik van de NOW manager zijn opgesteld door de content leverancier. Geen bericht ontvangen van de gewenste leverancier? Onze accountmanagers helpen je graag verder.

 

Meer informatie over tarieven van de NOW Managers:

 

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Bas Sperling, Product Owner Compliance
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden