Metadata en dashboards opstellen in CaseWare Cloud

Leestijd 2 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

Metadata is inmiddels een must! Maakt u hier nog geen gebruik van? In deze blog leg ik u uit hoe metadata van toegevoegde waarde is voor uw praktijk.

 

Wat is metadata?

Metadata betekent informatie over data. De metadata van deze blog is niet de inhoud zelf, maar wel dat de blog uit 602 woorden bestaat, er 10 alinea’s in zitten, het onderwerp ‘metadata’ is, dat de schrijver Bas Sperling is en dat het geschreven is op 11 oktober 2019.

In uw CaseWare dossiers wordt op de achtergrond ook metadata verzameld, zoals het aantal vjp’s wat gemaakt is, het aantal aantekeningen, de dossierstatus, of er documenten ontbreken en nog zo’n 300 andere velden. Deze metadata wordt automatisch verzameld en gesynchroniseerd met CaseWare Cloud. De centrale plek van uw praktijk en de plek waar u er fraaie overzichten kunt maken over al uw data.

 

Standaard dashboards

Een van de dashboards die we binnenkort standaard in CaseWare Cloud gaan aanbieden is een overzicht over de status van al uw samensteldossiers.

Vier voordelen van overzichten over uw CaseWare opdrachtdossiers:

 

  1. U ziet in het dashboard in één oogopslag bij welke dossiers er nog geen opdrachtbevestiging binnen is of waarvan de publicatiestukken nog niet zijn verstuurd.
  2. Vestigingsmanagers kunnen de efficiency van opdrachten bewaken door te monitoren hoeveel werkprogramma’s er zijn aangepast bij niet-materiële posten, dossiers met een lange doorlooptijd of samensteldossiers waarbij meer dan 10 aandachtspunten of vjp’s zijn aangemaakt. Waarschijnlijk is in dit laatste geval de assistent te overijverig bezig, is de uitvoeringsmaterialiteit te laag vastgesteld of was de administratieve dienstverlening niet afgerond voordat met het daadwerkelijke samenstellen was begonnen.
  3. Daarnaast kan ook op effectiviteit bewaakt worden door bij controledossiers het aantal gesignaleerde risico’s te volgen en het aantal werkprogramma’s dat niet is aangepast bij materiële posten. Immers als er geen risico’s zijn gesignaleerd of werkprogramma’s zijn aangepast is het dossier niet klant specifiek gemaakt.
  4. Ook voor de compliance officer is een dashboard relevant. Bijvoorbeeld een totaaloverzicht op klanten met een hoog risicoprofiel, waarbij ongebruikelijke transacties zijn opgetreden of waar continuïteitsproblemen gesignaleerd zijn in combinatie met de afgegeven controleverklaring.

Meer inzicht in uw financiële data

Naast metadata kan er ook financiële data getoond worden in CaseWare Cloud. Denk hierbij aan eigen vermogen, langlopende schulden, bedrijfsresultaat, materialiteitsgegevens, kengetallen etc. Zo kunt u direct alle klanten met een negatief eigen vermogen eruit filteren of alle klanten die een bancaire lening hebben.

 

Altman Z-score

Een mooi voorbeeld waarop ook gefilterd kan worden is de Altman Z-score. De Altman Z-score is een niet zo bekend kengetal, vooral gebruikt door banken, dat een indicatie aangeeft of een onderneming kans heeft om op korte termijn failliet te gaan. De daadwerkelijke formule zal ik u hier besparen, maar een score van 1,1 of lager wijst erop dat een faillissement waarschijnlijk is, terwijl een score van 2,6 of hoger een indicator kan zijn dat een faillissement niet waarschijnlijk is. Een score tussen deze twee is het grijze gebied. De waarschijnlijkheid van een faillissement is 95% binnen één jaar en 70% binnen twee jaar. Hiermee heeft u direct inzicht in welke ondernemingen bijgestuurd moeten worden of wellicht afgestoten moeten worden.

 

CaseWare_Nederland_Altman_z_score

 

Metadata en CaseWare Cloud

Kortom met de (meta)data binnen CaseWare heeft u een krachtig instrument in handen waarmee u overzicht heeft over de voortgang, de kwaliteit en efficiency van uw opdrachten, inzicht heeft in uw risicoklanten en betere adviesmogelijkheden heeft. Bent u nieuwsgierig geworden over de toegevoegde waarde van metadata in CaseWare Cloud? Neem dan contact met ons op via onderstaande button of kijk op www.casewarecloud.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Bas Sperling, Product Owner Compliance
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.

Meer over dit onderwerp

Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
CaseWare zet eerste stappen met CaseWare Analytics.AI

CaseWare zet eerste stappen met Analytics.AI

Data-explosie? In het jaar 2000 was maar een kwart van onze data digitaal opgeslagen, de rest lag vast in de vorm van boeken, kranten, videotapes, fotoalbums etc. In 2007 was nog slechts 6% analoog opgeslagen en ik vermoed dat dit nu nog maar zo’n 1% is. 

 

Lees verder
WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

Veel kantoren worstelen met een goede en tegelijkertijd efficiënte registratie van het Wwft cliëntenonderzoek. Met de voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving wordt er een beroep gedaan op de medewerkers van het kantoor alert te zijn op deze wijzigingen in plaats van bezig te zijn met de risico’s in kaart te brengen. Hierdoor kunnen klantrisico’s niet of verkeerd worden ingeschat en kan je achteraf in de problemen komen.

Lees verder
Daniel Aardoom vertelt over het onderzoek naar het inzetten van NFC technologie bij AuditCase

Digitale identificatie: toekomstmuziek of realiteit?

Een kopie van een ID-kaart of paspoort opvragen. Mag dat wel als accountant? En mag je de kopie vervolgens opslaan? Zo ja, hoelang dan? Het is een actueel onderwerp, helemaal in tijden dat we veel op afstand werken. Wij gaan niet op de stoel van de wetgever zitten, maar wat als het makkelijker kan?  

 

Lees verder
Geen berichten gevonden