Metadata en dashboards opstellen in CaseWare Cloud

Leestijd 2 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

Metadata is inmiddels een must! Maakt u hier nog geen gebruik van? In deze blog leg ik u uit hoe metadata van toegevoegde waarde is voor uw praktijk.

 

Wat is metadata?

Metadata betekent informatie over data. De metadata van deze blog is niet de inhoud zelf, maar wel dat de blog uit 602 woorden bestaat, er 10 alinea’s in zitten, het onderwerp ‘metadata’ is, dat de schrijver Bas Sperling is en dat het geschreven is op 11 oktober 2019.

In uw CaseWare dossiers wordt op de achtergrond ook metadata verzameld, zoals het aantal vjp’s wat gemaakt is, het aantal aantekeningen, de dossierstatus, of er documenten ontbreken en nog zo’n 300 andere velden. Deze metadata wordt automatisch verzameld en gesynchroniseerd met CaseWare Cloud. De centrale plek van uw praktijk en de plek waar u er fraaie overzichten kunt maken over al uw data.

 

Standaard dashboards

Een van de dashboards die we binnenkort standaard in CaseWare Cloud gaan aanbieden is een overzicht over de status van al uw samensteldossiers.

Vier voordelen van overzichten over uw CaseWare opdrachtdossiers:

 

  1. U ziet in het dashboard in één oogopslag bij welke dossiers er nog geen opdrachtbevestiging binnen is of waarvan de publicatiestukken nog niet zijn verstuurd.
  2. Vestigingsmanagers kunnen de efficiency van opdrachten bewaken door te monitoren hoeveel werkprogramma’s er zijn aangepast bij niet-materiële posten, dossiers met een lange doorlooptijd of samensteldossiers waarbij meer dan 10 aandachtspunten of vjp’s zijn aangemaakt. Waarschijnlijk is in dit laatste geval de assistent te overijverig bezig, is de uitvoeringsmaterialiteit te laag vastgesteld of was de administratieve dienstverlening niet afgerond voordat met het daadwerkelijke samenstellen was begonnen.
  3. Daarnaast kan ook op effectiviteit bewaakt worden door bij controledossiers het aantal gesignaleerde risico’s te volgen en het aantal werkprogramma’s dat niet is aangepast bij materiële posten. Immers als er geen risico’s zijn gesignaleerd of werkprogramma’s zijn aangepast is het dossier niet klant specifiek gemaakt.
  4. Ook voor de compliance officer is een dashboard relevant. Bijvoorbeeld een totaaloverzicht op klanten met een hoog risicoprofiel, waarbij ongebruikelijke transacties zijn opgetreden of waar continuïteitsproblemen gesignaleerd zijn in combinatie met de afgegeven controleverklaring.

Meer inzicht in uw financiële data

Naast metadata kan er ook financiële data getoond worden in CaseWare Cloud. Denk hierbij aan eigen vermogen, langlopende schulden, bedrijfsresultaat, materialiteitsgegevens, kengetallen etc. Zo kunt u direct alle klanten met een negatief eigen vermogen eruit filteren of alle klanten die een bancaire lening hebben.

 

Altman Z-score

Een mooi voorbeeld waarop ook gefilterd kan worden is de Altman Z-score. De Altman Z-score is een niet zo bekend kengetal, vooral gebruikt door banken, dat een indicatie aangeeft of een onderneming kans heeft om op korte termijn failliet te gaan. De daadwerkelijke formule zal ik u hier besparen, maar een score van 1,1 of lager wijst erop dat een faillissement waarschijnlijk is, terwijl een score van 2,6 of hoger een indicator kan zijn dat een faillissement niet waarschijnlijk is. Een score tussen deze twee is het grijze gebied. De waarschijnlijkheid van een faillissement is 95% binnen één jaar en 70% binnen twee jaar. Hiermee heeft u direct inzicht in welke ondernemingen bijgestuurd moeten worden of wellicht afgestoten moeten worden.

 

CaseWare_Nederland_Altman_z_score

 

Metadata en CaseWare Cloud

Kortom met de (meta)data binnen CaseWare heeft u een krachtig instrument in handen waarmee u overzicht heeft over de voortgang, de kwaliteit en efficiency van uw opdrachten, inzicht heeft in uw risicoklanten en betere adviesmogelijkheden heeft. Bent u nieuwsgierig geworden over de toegevoegde waarde van metadata in CaseWare Cloud? Neem dan contact met ons op via onderstaande button of kijk op www.casewarecloud.nl.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Bas Sperling, Product Owner Compliance
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden