KLANT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

Leestijd 1 min
09 March 2022, laatste update 30 juni 2022

Veel kantoren worstelen met een goede en tegelijkertijd efficiënte registratie van het Wwft cliëntenonderzoek. Met de voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving wordt er een beroep gedaan op de medewerkers van het kantoor alert te zijn op deze wijzigingen in plaats van bezig te zijn met de risico’s in kaart te brengen. Hierdoor kunnen klantrisico’s niet of verkeerd worden ingeschat en kan je achteraf in de problemen komen.

Om het kantoor te helpen met het efficiënt uitvoeren van het cliëntenonderzoek met de juiste diepgang heeft CaseWare de KLANT+ app ontwikkeld. KLANT+ biedt een goede en volledige ondersteuning van het onderzoek en zorgt er ook voor dat de registratie van de uitkomsten en onderbouwing van het onderzoek nu en in de toekomst op orde is.

Door de standaard aanwezige functies in het CaseWare Cloud platform krijg je direct de beschikking over de mogelijkheid een KLANT+ dossier te kopiëren, zodat je alleen nog maar hoeft te wijzigen wat daadwerkelijk veranderd is. Tegelijkertijd blijft je originele dossier bewaard, zodat je altijd kunt laten zien hoe de situatie was op een gegeven moment in het verleden.

Ook bevat het platform een functie om een afschrift in pdf-formaat van de belangrijkste checklist uit het KLANT+ dossier toe te voegen aan een ander dossier zoals bijvoorbeeld van SAMENSTEL+.

Met de update van 10 maart is een grote update van KLANT+ doorgevoerd zodat de app weer volledig up-to-date is en voldoet aan de huidige wet- en regelgeving.

In de nieuwe versie van KLANT+ is onder andere:

  • de NBA Handreiking 1124 verwerkt;
  • het UBO-register verwerkt;
  • de UBO-reputatietoets verwerkt voor Trusts, wisselkantoren en cryptohandelaren;
  • de volgorde van de checklists geoptimaliseerd;
  • extra functionaliteit toegevoegd om de volledigheid van het dossier te waarborgen.

In combinatie met CaseWare Cloud en de andere apps van CaseWare Nederland beschik je over een integrated accounting platform. Zo beschik je altijd en in iedere app over de uitkomsten van je Wwft onderzoek.

Meer weten over KLANT+, klik dan hier.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Wiebe van Bruggen, Feature Owner KLANT+
Wiebe van Bruggen, Feature Owner KLANT+ en productspecialist Cloud apps. Wiebe heeft meer dan 20 jaar ervaring in accountancy software en is gespecialiseerd in Wwft en daaraan gerelateerde werkprocessen.
Wiebe van Bruggen, Feature Owner KLANT+ en productspecialist Cloud apps. Wiebe heeft meer dan 20 jaar ervaring in accountancy software en is gespecialiseerd in Wwft en daaraan gerelateerde werkprocessen.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden