Integrated accounting is de toekomst

Leestijd 2 min
14 July 2021, laatste update 10 augustus 2021

Het is een term die je steeds vaker langs ziet komen: integrated accounting. Waarschijnlijk roept het een beeld bij je op van één allesomvattend systeem waarin je al je werkzaamheden rond accountancy vorm kunt geven met behulp van gekoppelde tools en apps. En laat dat nu precies zijn wat het is.

Platforms voor integrated accounting zijn er in verschillende soorten en maten, waarbij de een wat succesvoller is dan de ander. Toch zijn er maar weinig die kunnen tippen aan de efficiëntie van CaseWare Cloud met geïntegreerde apps. Onze accountmanager Tjoek Korenromp vertelt je graag waar ‘m dat in zit.

 

Op naar de cloud

“Zoals je in elk vakgebied wel merkt, is er ook binnen de accountancy een steeds grotere beweging richting de cloud. En dat brengt vele voordelen met zich mee: je werk is overal en altijd beschikbaar, je hoeft geen dure server meer te onderhouden én je kunt dus aan de slag met integrated accounting. Zo kun je vanuit één cloudplatform aan het werk met alle taken die bij je werk als financieel professional horen.”

 

Geïntegreerde apps

“Het allergrootste voordeel van integrated accounting via CaseWare Cloud is dat je alles wat je nodig hebt vanuit één omgeving kunt bereiken. Wil je een Excel-bestand toevoegen aan een klantdossier? Heb je nog NAW-gegevens nodig vanuit AuditCase? Of wil je een document rechtstreeks vanuit het dossier met de klant delen? Alles kan vanuit dezelfde interface. Dat geldt ook voor je kerntaken van samenstellen, beoordelen en controleren. Via geïntegreerde apps doe je alles actueel, veilig én volgens de geldende wet- en regelgeving in CaseWare Cloud. Alle processen zijn met elkaar verweven, je hergebruikt de data en de samenwerking met klanten en collega’s is ook volledig geïntegreerd.”  

 

Herbruikbaarheid en minder handelingen

“In je dagelijkse werkzaamheden voer je vaak verschillende acties uit op dezelfde set data van een klant. Zo werk je de rapportage en de kwaliteitschecks normaal gesproken na elkaar uit, terwijl je deze twee processen ook parallel kunt laten verlopen. Je hebt de informatie toch al beschikbaar, waarom zou je de handelingen niet uit laten voeren terwijl je bezig bent? CaseWare Cloud is zo ingericht dat alles wat synchroon kan, synchroon gebeurt. Dit scheelt veel tijd, terwijl je niet inlevert op kwaliteit of overzicht. Integendeel, door het volgen van workflows ben je er zeker van dat je geen onderdelen van het proces over het hoofd ziet of vergeet. Geen omslachtig en foutgevoelig geschakel tussen tools meer maar wel een groter en relevanter overzicht.” 

 

Integrated accounting geeft je handvatten en kansen

“Alle tijd die je vrijspeelt door de werkwijze van integrated accounting te adopteren, kun je inzetten om je klant nog meer waarde te bieden. De tijd dat je jouw klanten één keer in het jaar sprak en dat elk gesprek er zo’n beetje hetzelfde uitzag, laat je dan achter je. Je gaat echt naast je klant staan en samenwerken aan het verbeteren van de organisatie. Door de betere inzichten die je uit de data haalt, schiet je meerwaarde omhoog. Je hebt alle data beschikbaar, zet ze dus in voor jullie gezamenlijke voordeel.” 

 

Ben je benieuwd hoe integrated accounting er concreet in CaseWare Cloud uitziet? Bekijk dan de demo hieronder die ik samen met Arthur Moenaff heb gegeven of neem contact met ons op.

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Tjoek Korenromp, Account Manager
Met ruim 10 jaar ervaring in kantoorautomatisering en relatiebeheer is Tjoek Korenromp enkele jaren geleden het CaseWare team komen versterken. Met een breed netwerk en brede kennis fungeert Tjoek voor zijn relaties als sparringspartner voor concrete operationele en strategische onderwerpen.
Met ruim 10 jaar ervaring in kantoorautomatisering en relatiebeheer is Tjoek Korenromp enkele jaren geleden het CaseWare team komen versterken. Met een breed netwerk en brede kennis fungeert Tjoek voor zijn relaties als sparringspartner voor concrete operationele en strategische onderwerpen.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden