In één handeling naar een getekende opdracht

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 27 januari 2021

Omdat we steeds proberen om onze klanten nog efficiënter te laten werken en te laten samenwerken met hun klanten was de directe koppeling tussen AuditCase en ValidSign een logische nieuwe stap.

 

Wat kon AuditCase al?

AuditCase CRM en DMS voor accountantskantoren bevat standaard al de functionaliteit om documenten te genereren op basis van Microsoft Office templates. We zien daarnaast dat kantoren extra handelingen moeten verrichten om de documenten te laten ondertekenen door klanten en vervolgens het dossier volledig maken met de ondertekende versies. Hier gaat kostbare tijd verloren en mist de accountant wellicht het overzicht over welke documenten wel en welke nog niet retour zijn ontvangen. Ook wanneer de accountant na de eerste versie nog een of meerdere aangepaste versies van het document aan de klant moet sturen.

 

Integratie voor digitaal ondertekenen

Om het proces te versnellen hebben we daarom aansluiting gezocht bij ValidSign, een partij met een bewezen oplossing in de markt voor accountantskantoren. ValidSign biedt een oplossing voor het rechtsgeldig en digitaal ondertekenen van documenten. Het is eenvoudig in gebruik, vanaf ieder device toegankelijk en gemakkelijk te implementeren binnen de processen van AuditCase.

Vanaf nu is het mogelijk om na het aanmaken van een document in AuditCase, bijvoorbeeld de verwerkingsovereenkomst of de opdrachtbevestiging, het document direct ter ondertekening aan te bieden aan de klant. De klant ondertekent deze en optioneel ondertekent de accountant zelf ook. Wanneer dit afgerond is, dan archiveren we direct en automatisch de ondertekende versie in het DMS van AuditCase op de juiste locatie. Met deze toevoegingen zijn gingen willen we ons onderscheiden; eenvoudig en zonder onnodige tussenschakels in het traject.

 

Kunt u dit al gebruiken?

Deze toevoeging is kosteloos voor iedere AuditCase klant met een doorlopend onderhoudscontract. Een aantal van onze klanten hebben al een contract bij ValidSign, maar mocht u dit nog niet hebben kunt u eenvoudig een instapovereenkomst bij ValidSign afsluiten of contact zoeken met onze gezamenlijke implementatiepartner Full Finance Consultants voor aanvullend advies en organisatorische begeleiding.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Don van Zijtveld, Algemeen Directeur
Werkt inmiddels meer dan 20 jaar aan diverse innovatieve oplossingen voor accountantskantoren, waaronder met name AuditCase, onze CRM, DMS en workflow oplossing voor middelgrote en grote kantoren.
Werkt inmiddels meer dan 20 jaar aan diverse innovatieve oplossingen voor accountantskantoren, waaronder met name AuditCase, onze CRM, DMS en workflow oplossing voor middelgrote en grote kantoren.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden