Hoe Full Finance jouw NOW-aanvragen efficiënter maakt...

Leestijd 2 min
17 December 2020, laatste update 17 december 2020

De NOW-regeling en alles wat daarbij komt kijken blijft onverminderd actueel. Dagelijks heb je te maken met klanten die er gebruik van willen maken en jou vragen om het traject in gang te zetten.

 
Waarschijnlijk heb je een goede manier gevonden om deze aanvragen op een overzichtelijke, inzichtelijke en efficiënte manier af te handelen. Dat kan zijn met de NOW Manager van SRA, NOVAK of Cygnus Atratus. Maar uiteraard kun je ook gebruik maken van de onze eigen CaseWare NOW Manager, die we samen met onze implementatiepartner Full Finance hebben ontwikkeld. In dit artikel zetten we het grote voordeel van die laatste optie uiteen.

De NOW Manager in CaseWare

Zoals je weet, is de NOW Manager een werkprogramma dat je per klant doorloopt om tot een goede NOW-beschikking te komen. Dit werkprogramma help je alle benodigde stappen zo efficiënt mogelijk te volgen, waardoor de verschillende onderdelen logisch in elkaar voortvloeien en je automatisch alleen opneemt wat relevant is. Het mooie is dat deze stappen helemaal in CaseWare zijn geïntegreerd. Zo houd je altijd de lijn in de gaten bij een NOW-beschikking en zie je niets over het hoofd. De NOW Manager werkt zowel voor derdenverklaringen en aan assurance verwante opdrachten als voor assurance-opdrachten. Maar er is meer.

 

Meer inzicht door data-analyse van Full Finance

Nu komen we bij onze samenwerking met Full Finance. In het dossier van je klant bevindt zich een enorme partij informatie. Deze informatie is natuurlijk voor jou inzichtelijk, maar door de bijna oneindige grootte van de data valt het niet mee om er zonder hulpmiddelen iets zinnigs aan te onttrekken. Hierdoor verliezen al deze details hun bruikbaarheid. Door middel van de tool voor data-analyse die Full Finance in Microsoft Power BI heeft gebouwd, ontwaar je de datakluwen in één keer. Opeens is de informatie die je altijd al tot je beschikking had veel inzichtelijker en kun je veel gerichter gaan adviseren naar je klant.

 

De NOW Manager gevoed met data-analyse

Waarschijnlijk voel je het al aankomen. Als je de NOW Manager koppelt aan de geanalyseerde data van Full Finance heb je goud in handen. Vanuit het datamodel kun je ongeveer de helft van de stappen van je werkprogramma invullen met de data die je in huis hebt. Je krijgt automatisch een voorzet voor het type analyse dat je het beste uit kunt gaan voeren. Zo heb je een uniforme aanpak te pakken waarmee je meteen de bijzonderheden van de klant te zien krijgt en je met veel meer diepgang de cijfers kunt interpreteren. Je toetst eenvoudig of een bedrijf voldoet aan wet- en regelgeving en je speurt fraude moeiteloos op. Uiteraard scheelt de inzet van data-analyse jou als professional een hoop tijd, waardoor je efficiëntie omhoog schiet. In deze blog van Full Finance lees je meer over data-analyse en de inzet voor de NOW-regeling.

 

Soepele implementatie met een kleine training

Een bevlogen consultant van Full Finance maakt je online in een tweetal uurtjes wegwijs in de NOW Manager. Voor de data-analyse lever je het materiaal aan, waarna je een kant-en-klare analyse in een model terug krijgt waarmee je voor je klant aan de slag kunt. Je zult al snel merken dat het werken met de analyse ontzettend soepel verloopt. Het mooie is dat je deze werkwijze op meer plekken in je werkproces in kunt zetten. Wil je meer weten over de NOW Manager? Klik hier om meer informatie te krijgen.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Bas Sperling, Product Owner Compliance
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.
Bas Sperling, Product Owner Compliance bij CaseWare Nederland. Heeft accountancy gestudeerd aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Bas is in het verleden werkzaam geweest in de samenstel- en controlepraktijk en inmiddels al meer dan 15 jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Zijn interesses liggen naast Compliance ook bij big data en machine learning.
Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
CaseWare zet eerste stappen met CaseWare Analytics.AI

CaseWare zet eerste stappen met Analytics.AI

Data-explosie? In het jaar 2000 was maar een kwart van onze data digitaal opgeslagen, de rest lag vast in de vorm van boeken, kranten, videotapes, fotoalbums etc. In 2007 was nog slechts 6% analoog opgeslagen en ik vermoed dat dit nu nog maar zo’n 1% is. 

 

Lees verder
WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

Veel kantoren worstelen met een goede en tegelijkertijd efficiënte registratie van het Wwft cliëntenonderzoek. Met de voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving wordt er een beroep gedaan op de medewerkers van het kantoor alert te zijn op deze wijzigingen in plaats van bezig te zijn met de risico’s in kaart te brengen. Hierdoor kunnen klantrisico’s niet of verkeerd worden ingeschat en kan je achteraf in de problemen komen.

Lees verder
Daniel Aardoom vertelt over het onderzoek naar het inzetten van NFC technologie bij AuditCase

Digitale identificatie: toekomstmuziek of realiteit?

Een kopie van een ID-kaart of paspoort opvragen. Mag dat wel als accountant? En mag je de kopie vervolgens opslaan? Zo ja, hoelang dan? Het is een actueel onderwerp, helemaal in tijden dat we veel op afstand werken. Wij gaan niet op de stoel van de wetgever zitten, maar wat als het makkelijker kan?  

 

Lees verder
Geen berichten gevonden