Een jaarrekening met één druk op de knop

Leestijd 2 min
05 October 2020, laatste update 22 oktober 2020

Voorkom fouten met betrouwbare software voor je jaarrekening

De software van CaseWare koppelt met diverse financiële pakketten. De gegevens uit deze pakketten genereren automatisch de verantwoordingsinformatie. Dat zijn uiteraard de jaarrekeningen, maar ook de SBR-publicatiestukken. Met één druk op de knop kun je zo snel en betrouwbaar rapporteren. 

Met CaseWare beperk je zo de kans op fouten tot een absoluut minimum en volg je altijd de actuele wet- en regelgeving en de juiste SBR Taxonomie.

 

 

 

Waarom je jaarrekeningen wilt maken met specialistische software

Uiteraard kun je ervoor kiezen om een jaarrekening in Excel te maken. Dat kan handig zijn voor diegenen die graag met spreadsheets werken. De keerzijde is dat deze werkwijze ook erg foutgevoelig en niet standaard verloopt volgens wet- en regelgeving. Met de software voor het opstellen van jaarrekeningen van CaseWare is de kans op fouten bij het invoeren van gegevens vrijwel nihil. Ook kunnen meerdere mensen aan hetzelfde dossier werken. Verder zijn alle medewerkers altijd in het bezit van de juiste versie van de software. Bij afwezigheid van een collega is een dossier gemakkelijk overdraagbaar en in de software zit altijd de actuele wet- en regelgeving. Ook maakt de jaarrekeningsoftware van CaseWare de samenwerking met de klant of accountant eenvoudiger en efficiënter.

 

 

Welke bedrijven moeten een jaarrekening maken?

De meeste ondernemingen in Nederland zijn verplicht hun jaarrekening digitaal aan te leveren. Dit doen zij met Standard Business Reporting (SBR). Ondernemers in bedrijfsklasse micro en klein zijn verplicht een SBR-jaarrekening bij de Kamer van Koophandel (KvK) te deponeren. Voor ondernemingen in de bedrijfsklasse middelgroot geldt dat vanaf boekjaar 2017. Bedrijven in de bedrijfsklasse groot moeten naar verwachting vanaf boekjaar 2020 hun jaarrekening aanleveren in SBR. De jaarrekeningsoftware van CaseWare genereert jaarrekeningen voor alle entiteiten, van micro tot groot. Daarnaast heb je de mogelijkheid om enkelvoudige en geconsolideerde jaarrekeningen te maken in zowel het Nederlands als het Engels. Met CaseWare Samenstel Manager kunnen kantoren samenstelopdrachten op een efficiënte en effectieve wijze uitvoeren. CaseWare Samenstel Manager is volledig geïntegreerd met het elektronisch dossier en financiële rapportages. Ook ondersteunt het ieder stelsel van kwaliteitsbeheersing en is het ingericht op risicogericht samenstellen volgens NV COS 4410. De CaseWare Cloud-app Samenstel micro/klein maakt het online samenstellen van jaarrekeningen efficiënt, betrouwbaar en gemakkelijk.

 

 

De jaarrekening digitaal ondertekenen en in SBR aanleveren

CaseWare heeft SBR volledig in zijn rapportage- en samenstelsoftware geïntegreerd. Met de gemaakte jaarrekening en het afgetekende werkprogramma is alle informatie in CaseWare aanwezig om een SBR-jaarrekening goed en eenvoudig te kunnen genereren. Vervolgens kan de accountant deze  jaarrekening  met een druk op de knop online accorderen en meteen met SBR versturen naar de KvK. Het tekenen gebeurt rechtsgeldig en digitaal via een portaal in CaseWare Cloud. De digitale handtekening van accountants wordt geregeld via een beroepsgebonden certificaat. Om de jaarrekening te versturen naar de KvK is een PKI-overheidscertificaat nodig. Accountants- en administratiekantoren kunnen ook vanuit CaseWare via SBR Nexus een SBR Nexus-jaarrekening aanleveren bij de banken. Het aanleveren van een volledige kredietrapportage is niet meer nodig.

 

Meer informatie?

Wil jij ook aan de slag met het digitaal samenstellen van jaarrekeningen in onze betrouwbare en veilige software? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Lex van Gelder, Product Owner Rapportage
Lex is vanaf 2010 werkzaam bij CaseWare Nederland. Heeft meer dan 16 jaar ervaring op het gebied van de accountancy in zowel de samenstel- als de controlepraktijk. Hij is bij CaseWare begonnen als consultant maar al snel betrokken bij de ontwikkeling van Financials. Vanaf 2015 is Lex Product Owner van de rapportage producten en verantwoordelijk voor de kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid van de rapportage producten.
Lex is vanaf 2010 werkzaam bij CaseWare Nederland. Heeft meer dan 16 jaar ervaring op het gebied van de accountancy in zowel de samenstel- als de controlepraktijk. Hij is bij CaseWare begonnen als consultant maar al snel betrokken bij de ontwikkeling van Financials. Vanaf 2015 is Lex Product Owner van de rapportage producten en verantwoordelijk voor de kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid van de rapportage producten.

Meer over dit onderwerp

Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
CaseWare zet eerste stappen met CaseWare Analytics.AI

CaseWare zet eerste stappen met Analytics.AI

Data-explosie? In het jaar 2000 was maar een kwart van onze data digitaal opgeslagen, de rest lag vast in de vorm van boeken, kranten, videotapes, fotoalbums etc. In 2007 was nog slechts 6% analoog opgeslagen en ik vermoed dat dit nu nog maar zo’n 1% is. 

 

Lees verder
WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

Veel kantoren worstelen met een goede en tegelijkertijd efficiënte registratie van het Wwft cliëntenonderzoek. Met de voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving wordt er een beroep gedaan op de medewerkers van het kantoor alert te zijn op deze wijzigingen in plaats van bezig te zijn met de risico’s in kaart te brengen. Hierdoor kunnen klantrisico’s niet of verkeerd worden ingeschat en kan je achteraf in de problemen komen.

Lees verder
Daniel Aardoom vertelt over het onderzoek naar het inzetten van NFC technologie bij AuditCase

Digitale identificatie: toekomstmuziek of realiteit?

Een kopie van een ID-kaart of paspoort opvragen. Mag dat wel als accountant? En mag je de kopie vervolgens opslaan? Zo ja, hoelang dan? Het is een actueel onderwerp, helemaal in tijden dat we veel op afstand werken. Wij gaan niet op de stoel van de wetgever zitten, maar wat als het makkelijker kan?  

 

Lees verder
Geen berichten gevonden