Een jaarrekening met één druk op de knop

Leestijd 2 min
05 October 2020, laatste update 22 oktober 2020

Voorkom fouten met betrouwbare software voor je jaarrekening

De software van CaseWare koppelt met diverse financiële pakketten. De gegevens uit deze pakketten genereren automatisch de verantwoordingsinformatie. Dat zijn uiteraard de jaarrekeningen, maar ook de SBR-publicatiestukken. Met één druk op de knop kun je zo snel en betrouwbaar rapporteren. 

Met CaseWare beperk je zo de kans op fouten tot een absoluut minimum en volg je altijd de actuele wet- en regelgeving en de juiste SBR Taxonomie.

 

 

 

Waarom je jaarrekeningen wilt maken met specialistische software

Uiteraard kun je ervoor kiezen om een jaarrekening in Excel te maken. Dat kan handig zijn voor diegenen die graag met spreadsheets werken. De keerzijde is dat deze werkwijze ook erg foutgevoelig en niet standaard verloopt volgens wet- en regelgeving. Met de software voor het opstellen van jaarrekeningen van CaseWare is de kans op fouten bij het invoeren van gegevens vrijwel nihil. Ook kunnen meerdere mensen aan hetzelfde dossier werken. Verder zijn alle medewerkers altijd in het bezit van de juiste versie van de software. Bij afwezigheid van een collega is een dossier gemakkelijk overdraagbaar en in de software zit altijd de actuele wet- en regelgeving. Ook maakt de jaarrekeningsoftware van CaseWare de samenwerking met de klant of accountant eenvoudiger en efficiënter.

 

 

Welke bedrijven moeten een jaarrekening maken?

De meeste ondernemingen in Nederland zijn verplicht hun jaarrekening digitaal aan te leveren. Dit doen zij met Standard Business Reporting (SBR). Ondernemers in bedrijfsklasse micro en klein zijn verplicht een SBR-jaarrekening bij de Kamer van Koophandel (KvK) te deponeren. Voor ondernemingen in de bedrijfsklasse middelgroot geldt dat vanaf boekjaar 2017. Bedrijven in de bedrijfsklasse groot moeten naar verwachting vanaf boekjaar 2020 hun jaarrekening aanleveren in SBR. De jaarrekeningsoftware van CaseWare genereert jaarrekeningen voor alle entiteiten, van micro tot groot. Daarnaast heb je de mogelijkheid om enkelvoudige en geconsolideerde jaarrekeningen te maken in zowel het Nederlands als het Engels. Met CaseWare Samenstel Manager kunnen kantoren samenstelopdrachten op een efficiënte en effectieve wijze uitvoeren. CaseWare Samenstel Manager is volledig geïntegreerd met het elektronisch dossier en financiële rapportages. Ook ondersteunt het ieder stelsel van kwaliteitsbeheersing en is het ingericht op risicogericht samenstellen volgens NV COS 4410. De CaseWare Cloud-app Samenstel micro/klein maakt het online samenstellen van jaarrekeningen efficiënt, betrouwbaar en gemakkelijk.

 

 

De jaarrekening digitaal ondertekenen en in SBR aanleveren

CaseWare heeft SBR volledig in zijn rapportage- en samenstelsoftware geïntegreerd. Met de gemaakte jaarrekening en het afgetekende werkprogramma is alle informatie in CaseWare aanwezig om een SBR-jaarrekening goed en eenvoudig te kunnen genereren. Vervolgens kan de accountant deze  jaarrekening  met een druk op de knop online accorderen en meteen met SBR versturen naar de KvK. Het tekenen gebeurt rechtsgeldig en digitaal via een portaal in CaseWare Cloud. De digitale handtekening van accountants wordt geregeld via een beroepsgebonden certificaat. Om de jaarrekening te versturen naar de KvK is een PKI-overheidscertificaat nodig. Accountants- en administratiekantoren kunnen ook vanuit CaseWare via SBR Nexus een SBR Nexus-jaarrekening aanleveren bij de banken. Het aanleveren van een volledige kredietrapportage is niet meer nodig.

 

Meer informatie?

Wil jij ook aan de slag met het digitaal samenstellen van jaarrekeningen in onze betrouwbare en veilige software? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Lex van Gelder, Product Owner Rapportage
Lex is vanaf 2010 werkzaam bij CaseWare Nederland. Heeft meer dan 16 jaar ervaring op het gebied van de accountancy in zowel de samenstel- als de controlepraktijk. Hij is bij CaseWare begonnen als consultant maar al snel betrokken bij de ontwikkeling van Financials. Vanaf 2015 is Lex Product Owner van de rapportage producten en verantwoordelijk voor de kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid van de rapportage producten.
Lex is vanaf 2010 werkzaam bij CaseWare Nederland. Heeft meer dan 16 jaar ervaring op het gebied van de accountancy in zowel de samenstel- als de controlepraktijk. Hij is bij CaseWare begonnen als consultant maar al snel betrokken bij de ontwikkeling van Financials. Vanaf 2015 is Lex Product Owner van de rapportage producten en verantwoordelijk voor de kwaliteit en gebruikersvriendelijkheid van de rapportage producten.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden