Digitale identificatie: toekomstmuziek of realiteit?

Leestijd 1 min
09 March 2022, laatste update 09 maart 2022

Een kopie van een ID-kaart of paspoort opvragen. Mag dat wel als accountant? En mag je de kopie vervolgens opslaan? Zo ja, hoelang dan? Het is een actueel onderwerp, helemaal in tijden dat we veel op afstand werken. Wij gaan niet op de stoel van de wetgever zitten, maar wat als het makkelijker kan?  

 

Waarom? 

AuditCase wordt gezien als de centrale invoer van klantdata. Een identiteitscontrole behoort tot het klantacceptatieproces, welke uiteraard nodig is voor een klant daadwerkelijk klant kan en mag worden. Voor die identiteitscontrole worden nu nog vaak kopieën van ID-kaarten of paspoorten opgevraagd. Bij de acquisitie is dit vaak een hekelpunt, want niet iedereen stuurt graag z’n persoonlijke document op. Mensen willen uiteraard niet dat vertrouwelijke informatie op straat komt te liggen door bijvoorbeeld een datalek. Bovendien, wat wordt er vervolgens met dit document gedaan en wie mag deze allemaal inzien? 

 

Wat is NFC? 

NFC staat voor Near Field Communication en is inmiddels een bekend fenomeen in de digitale wereld. Misschien zegt het je nog niks, maar als ik je vertel dat iedere betaling die je met je telefoon doet (of tegenwoordig zelfs met een horloge) middels NFC technologie wordt verricht, dan gaat er waarschijnlijk een lichtje branden. NFC kun je vergelijken met Bluetooth alleen is het maximum bereik om gegevens uit te wisselen beperkt tot 10 centimeter. Hierdoor gaan minder gegevens verloren, is er minder tijd nodig om verbinding te maken en verbruikt het minder energie. Met NFC zijn vertrouwelijke gegevens versleuteld, waardoor je ze zorgeloos kunt verzenden.

 

NFC in ID-kaart en Paspoort 

Nederlandse paspoorten en ID-kaarten hebben zo’n NFC-chip. Deze chip zit in de ID-kaart en bij je paspoort op de pagina met de foto. Op de NFC-chip staan je gegevens zoals je naam, geboortedatum en foto. Middels de NFC-techniek in de identiteitsbewijzen kun je tevens direct zien of het gaat om een legitiem document en of jij het document op dat moment in bezit hebt. 

 

NFC en AuditCase 

NFC maakt het mogelijk om identiteitscontroles op een veilige en betrouwbare manier uit te voeren. De persoonsgegevens zijn vertrouwelijk (er kan niet mee worden gesjoemeld) en het opsturen of behouden van identificatiedocumenten is dan niet meer nodig.  

 

Binnen AuditCase maken we momenteel mooie stappen in het onderzoek naar NFC en de mogelijke integraties. We zien hier kansen voor de toekomst en ons team is momenteel in de testfase van een eerste project. Zodra hier meer over bekend is, delen we dit uiteraard zo snel mogelijk! 

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Daniël Aardoom, Product Owner
Daniël is drie jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Gestart met commerciële werkzaamheden en na Product Specialist bij AuditCase te zijn geweest is hij nu Product Owner AuditCase. Naast commerciële trajecten begeleidt hij ook implementatietrajecten bij nieuwe klanten.
Daniël is drie jaar werkzaam bij CaseWare Nederland. Gestart met commerciële werkzaamheden en na Product Specialist bij AuditCase te zijn geweest is hij nu Product Owner AuditCase. Naast commerciële trajecten begeleidt hij ook implementatietrajecten bij nieuwe klanten.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden