De juiste softwaremix: uitzicht op het applicatielandschap

Leestijd 2 min
09 April 2021, laatste update 12 april 2021

Natuurlijk gaan we er vanuit dat je zo veel mogelijk gebruikt maakt van CaseWare als rapportagesoftware voor je financiële processen en practice management. Maar wij begrijpen ook dat je niet buiten bepaalde andere programma’s, applicaties en tools kunt. 

 

Planning, het registreren van uren en de facturatie daarvan, het voeren van salarisadministraties – alles heeft een software-oplossing nodig. Omdat het aantal aanbieders van software groot is, loop je het risico door de bomen het bos niet meer te zien. Welke partij heb je nodig voor welk stuk software? Moet je alles onderbrengen bij één aanbieder? En hoe weet je wat écht werkt als iedereen zijn eigen product als beste aanprijst?

 

Weloverwogen keuze

Gelukkig is daar Full Finance, dienstverlener voor de financiële wereld en onze implementatiepartner. Consultant en projectmanager Arjan Gelderblom vertelt: “De keuze voor het juiste stuk software is afhankelijk van meer factoren dan je misschien denkt. Het ligt niet alleen aan het doel waarvoor je het aan wilt wenden, maar ook aan de optimale combinatie van componenten. Verder kan de voorkeur voor een bepaalde softwareleverancier een rol spelen. Uiteindelijk komen we tot het optimale, zo objectief mogelijk samengestelde pakket voor een specifieke organisatie. Dat pakket kan bestaan uit oplossingen van CaseWare, maar dus ook plaats hebben voor producten van andere partijen.” Hoe ziet die softwareselectie eruit?

 

Huidige stand van zaken

Om te beginnen is het verstandig om een blik te werpen op hoe je je applicatielandschap nu ingericht hebt. Arjan legt uit: “Waarschijnlijk ben je gewend geraakt aan je huidige manier van werken, zelfs als die inefficiënt of onhandig is. Het kan hierdoor lastig zijn om over te schakelen naar iets nieuws, ook al zou dat je veel winst opleveren. Door het huidige applicatielandschap in kaart te brengen en daar een gewenst applicatielandschap tegenover te zetten, weet je welke stappen je moet zetten op bij de optimale situatie uit te komen. Daarom is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben wat je doel is en wat je daarvoor op wilt geven. Uiteindelijk geeft Full Finance je alleen een onafhankelijk advies, je mag zelf weten of je het opvolgt.”

 

Veelzijdigheid en inzetbaarheid

Een andere aandachtspunt is de beschikbaarheid van de applicaties. “Het gaat hierbij om de vraag of je de huidige, veelal Windows-georiënteerde software kunt vervangen door cloud-software. In de toekomst zullen steeds meer werkzaamheden van de financieel professional zich in een cloud-omgeving af gaan spelen. Het is slim om daar al op voor te sorteren.” In een ander artikel legt Arjan alle voordelen van het werken in de cloud uit.

 

Iedere behoefte is anders

In het traject naar de nieuwe software legt Full Finance je altijd een aantal verschillende keuzes voor. Arjan vervolgt: “Niet iedereen legt dezelfde accenten of vindt alles even belangrijk. Misschien vind je het prettig dat bepaalde applicaties geïntegreerd samenwerken, maar hoeft dat voor andere tools weer niet zo te zijn. Aan het eind van het traject moet jij tevreden zijn met de migratie naar het gewenste applicatielandschap, anders ga je er niet enthousiast mee aan het werk en behaal je nooit het maximale rendement. Dan ben je nog niet waar je wilde zijn!”

 

Ben jij benieuwd naar de beste configuratie van jouw applicatielandschap? Neem dan vrijblijvend contact op met Full Finance. 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Arjan Gelderblom, consultant en projectmanager bij Full Finance
Mijn expertise richt zich op de combinatie van ICT en Accountancy. Ik begeleid accountantskantoren bij het maken van keuzes op het gebied van software en hardware- en communicatie-infrastructuren.
Mijn expertise richt zich op de combinatie van ICT en Accountancy. Ik begeleid accountantskantoren bij het maken van keuzes op het gebied van software en hardware- en communicatie-infrastructuren.

Meer over dit onderwerp

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Caseware Nederland maakt het mogelijk om vanaf 1 september een middelgrote jaarrekening op te stellen in de cloud. De SAMENSTEL+ app is naast de micro en kleine jaarrekening uitgebreid met de middelgrote jaarrekening. Dit biedt accountants en financieel professionals meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het werken in de Cloud.

Lees verder
Bas Sperling vertelt over de wet van Benford in Caseware Analytics AII

Wet van Benford: feit of toeval?

De ontwikkeling loopt nog, maar we willen alvast wat meer vertellen over de functionaliteiten van het aankomende Caseware Analytics AI.

 

Lees verder
Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
Geen berichten gevonden