Cloudvrees af

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

2010, het jaar dat ik begon in een B2B kantoorgroothandel waar ik voorzichtig adviseerde in diverse online oplossingen. Ik heb cloudproducten in een paar jaar een enorme sprong zien maken qua populariteit. Eerst bij de grote consumentengroepen en later zag ik dat ook in de zakelijke markt gebeuren.

In 2016 ging ik aan de slag bij een echte cloudleverancier. Een MKB bedrijf in de B2B-markt gespecialiseerd in het bieden van cloudoplossingen ter ondersteuning van de kantoorautomatisering. Bij dit bedrijf raakte ik in contact met diverse klantgroepen, maar legde mij in bijzonder toe op fysiotherapeuten. Een branche die zich kenmerkte door het grote aantal flexibele locaties, flexibele werktijden en flink verouderde systemen.

De huiver voor ‘de cloud’ was vaak groot. Het ging tenslotte vaak om medische data. Gevoelige informatie en een groot afbreukrisico wanneer dat mis zou gaan. Toch voelde het al heel anders dan toen ik in 2010 voor het eerst in aanraking kwam met kantoorautomatisering. De vraag om meer service, een altijd bijgewerkt systeem en de mogelijkheden van het tijd- en plaatsonafhankelijk werken voerde steeds meer de boventoon.

Nu - medio 2019 - werk ik inmiddels bijna twee jaar bij CaseWare en is de vrees ook in deze markt vrijwel voorbij. Ik werk met producten die in internationaal verband worden ontwikkeld. Die internationale samenwerking tussen 172 landen en het hoofdkantoor in Canada -waar veel ervaren IT-specialisten en developers werken- geven het bedrijf de mogelijkheid om flink te investeren in veilige, betrouwbare en innovatieve online tools.

Zelf werk ik met accountantskantoren, iets waarvan ik ooit het idee had dat dit wel eens de meest conservatieve branche ooit kon zijn. Het tegendeel is waar. Accountantskantoren durven te innoveren en snappen natuurlijk als geen ander hoe de markt in elkaar steekt, dat is tenslotte hun beroep. Door de jaren heen ben ik erachter gekomen dat als je wilt meegroeien je ook zelf moet durven vernieuwen en nieuwe technieken moet adopteren.

In de gesprekken met accountantskantoren over de producten en diensten gaat het nauwelijks nog over lokale applicaties. Het is meer een uitzondering dan een regel. Ongelooflijk hoe dit in een paar jaar helemaal is veranderd. De vrees die er een paar jaar geleden nog was, is inmiddels 180 graden gedraaid. De vrees voor ‘de cloud’ is weg.

Wilt u weten wat Cloud voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op en dan praten we eens bij over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Tjoek Korenromp, Account Manager
Met ruim 10 jaar ervaring in kantoorautomatisering en relatiebeheer is Tjoek Korenromp enkele jaren geleden het CaseWare team komen versterken. Met een breed netwerk en brede kennis fungeert Tjoek voor zijn relaties als sparringspartner voor concrete operationele en strategische onderwerpen.
Met ruim 10 jaar ervaring in kantoorautomatisering en relatiebeheer is Tjoek Korenromp enkele jaren geleden het CaseWare team komen versterken. Met een breed netwerk en brede kennis fungeert Tjoek voor zijn relaties als sparringspartner voor concrete operationele en strategische onderwerpen.

Meer over dit onderwerp

Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
CaseWare zet eerste stappen met CaseWare Analytics.AI

CaseWare zet eerste stappen met Analytics.AI

Data-explosie? In het jaar 2000 was maar een kwart van onze data digitaal opgeslagen, de rest lag vast in de vorm van boeken, kranten, videotapes, fotoalbums etc. In 2007 was nog slechts 6% analoog opgeslagen en ik vermoed dat dit nu nog maar zo’n 1% is. 

 

Lees verder
WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

Veel kantoren worstelen met een goede en tegelijkertijd efficiënte registratie van het Wwft cliëntenonderzoek. Met de voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving wordt er een beroep gedaan op de medewerkers van het kantoor alert te zijn op deze wijzigingen in plaats van bezig te zijn met de risico’s in kaart te brengen. Hierdoor kunnen klantrisico’s niet of verkeerd worden ingeschat en kan je achteraf in de problemen komen.

Lees verder
Daniel Aardoom vertelt over het onderzoek naar het inzetten van NFC technologie bij AuditCase

Digitale identificatie: toekomstmuziek of realiteit?

Een kopie van een ID-kaart of paspoort opvragen. Mag dat wel als accountant? En mag je de kopie vervolgens opslaan? Zo ja, hoelang dan? Het is een actueel onderwerp, helemaal in tijden dat we veel op afstand werken. Wij gaan niet op de stoel van de wetgever zitten, maar wat als het makkelijker kan?  

 

Lees verder
Geen berichten gevonden