Cloudvrees af

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

2010, het jaar dat ik begon in een B2B kantoorgroothandel waar ik voorzichtig adviseerde in diverse online oplossingen. Ik heb cloudproducten in een paar jaar een enorme sprong zien maken qua populariteit. Eerst bij de grote consumentengroepen en later zag ik dat ook in de zakelijke markt gebeuren.

In 2016 ging ik aan de slag bij een echte cloudleverancier. Een MKB bedrijf in de B2B-markt gespecialiseerd in het bieden van cloudoplossingen ter ondersteuning van de kantoorautomatisering. Bij dit bedrijf raakte ik in contact met diverse klantgroepen, maar legde mij in bijzonder toe op fysiotherapeuten. Een branche die zich kenmerkte door het grote aantal flexibele locaties, flexibele werktijden en flink verouderde systemen.

De huiver voor ‘de cloud’ was vaak groot. Het ging tenslotte vaak om medische data. Gevoelige informatie en een groot afbreukrisico wanneer dat mis zou gaan. Toch voelde het al heel anders dan toen ik in 2010 voor het eerst in aanraking kwam met kantoorautomatisering. De vraag om meer service, een altijd bijgewerkt systeem en de mogelijkheden van het tijd- en plaatsonafhankelijk werken voerde steeds meer de boventoon.

Nu - medio 2019 - werk ik inmiddels bijna twee jaar bij CaseWare en is de vrees ook in deze markt vrijwel voorbij. Ik werk met producten die in internationaal verband worden ontwikkeld. Die internationale samenwerking tussen 172 landen en het hoofdkantoor in Canada -waar veel ervaren IT-specialisten en developers werken- geven het bedrijf de mogelijkheid om flink te investeren in veilige, betrouwbare en innovatieve online tools.

Zelf werk ik met accountantskantoren, iets waarvan ik ooit het idee had dat dit wel eens de meest conservatieve branche ooit kon zijn. Het tegendeel is waar. Accountantskantoren durven te innoveren en snappen natuurlijk als geen ander hoe de markt in elkaar steekt, dat is tenslotte hun beroep. Door de jaren heen ben ik erachter gekomen dat als je wilt meegroeien je ook zelf moet durven vernieuwen en nieuwe technieken moet adopteren.

In de gesprekken met accountantskantoren over de producten en diensten gaat het nauwelijks nog over lokale applicaties. Het is meer een uitzondering dan een regel. Ongelooflijk hoe dit in een paar jaar helemaal is veranderd. De vrees die er een paar jaar geleden nog was, is inmiddels 180 graden gedraaid. De vrees voor ‘de cloud’ is weg.

Wilt u weten wat Cloud voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op en dan praten we eens bij over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Tjoek Korenromp, Account Manager
Met ruim 10 jaar ervaring in kantoorautomatisering en relatiebeheer is Tjoek Korenromp enkele jaren geleden het CaseWare team komen versterken. Met een breed netwerk en brede kennis fungeert Tjoek voor zijn relaties als sparringspartner voor concrete operationele en strategische onderwerpen.
Met ruim 10 jaar ervaring in kantoorautomatisering en relatiebeheer is Tjoek Korenromp enkele jaren geleden het CaseWare team komen versterken. Met een breed netwerk en brede kennis fungeert Tjoek voor zijn relaties als sparringspartner voor concrete operationele en strategische onderwerpen.

Meer over dit onderwerp

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Caseware Nederland maakt het mogelijk om vanaf 1 september een middelgrote jaarrekening op te stellen in de cloud. De SAMENSTEL+ app is naast de micro en kleine jaarrekening uitgebreid met de middelgrote jaarrekening. Dit biedt accountants en financieel professionals meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het werken in de Cloud.

Lees verder
Bas Sperling vertelt over de wet van Benford in Caseware Analytics AII

Wet van Benford: feit of toeval?

De ontwikkeling loopt nog, maar we willen alvast wat meer vertellen over de functionaliteiten van het aankomende Caseware Analytics AI.

 

Lees verder
Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
Geen berichten gevonden