Cloudvrees af

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

2010, het jaar dat ik begon in een B2B kantoorgroothandel waar ik voorzichtig adviseerde in diverse online oplossingen. Ik heb cloudproducten in een paar jaar een enorme sprong zien maken qua populariteit. Eerst bij de grote consumentengroepen en later zag ik dat ook in de zakelijke markt gebeuren.

In 2016 ging ik aan de slag bij een echte cloudleverancier. Een MKB bedrijf in de B2B-markt gespecialiseerd in het bieden van cloudoplossingen ter ondersteuning van de kantoorautomatisering. Bij dit bedrijf raakte ik in contact met diverse klantgroepen, maar legde mij in bijzonder toe op fysiotherapeuten. Een branche die zich kenmerkte door het grote aantal flexibele locaties, flexibele werktijden en flink verouderde systemen.

De huiver voor ‘de cloud’ was vaak groot. Het ging tenslotte vaak om medische data. Gevoelige informatie en een groot afbreukrisico wanneer dat mis zou gaan. Toch voelde het al heel anders dan toen ik in 2010 voor het eerst in aanraking kwam met kantoorautomatisering. De vraag om meer service, een altijd bijgewerkt systeem en de mogelijkheden van het tijd- en plaatsonafhankelijk werken voerde steeds meer de boventoon.

Nu - medio 2019 - werk ik inmiddels bijna twee jaar bij CaseWare en is de vrees ook in deze markt vrijwel voorbij. Ik werk met producten die in internationaal verband worden ontwikkeld. Die internationale samenwerking tussen 172 landen en het hoofdkantoor in Canada -waar veel ervaren IT-specialisten en developers werken- geven het bedrijf de mogelijkheid om flink te investeren in veilige, betrouwbare en innovatieve online tools.

Zelf werk ik met accountantskantoren, iets waarvan ik ooit het idee had dat dit wel eens de meest conservatieve branche ooit kon zijn. Het tegendeel is waar. Accountantskantoren durven te innoveren en snappen natuurlijk als geen ander hoe de markt in elkaar steekt, dat is tenslotte hun beroep. Door de jaren heen ben ik erachter gekomen dat als je wilt meegroeien je ook zelf moet durven vernieuwen en nieuwe technieken moet adopteren.

In de gesprekken met accountantskantoren over de producten en diensten gaat het nauwelijks nog over lokale applicaties. Het is meer een uitzondering dan een regel. Ongelooflijk hoe dit in een paar jaar helemaal is veranderd. De vrees die er een paar jaar geleden nog was, is inmiddels 180 graden gedraaid. De vrees voor ‘de cloud’ is weg.

Wilt u weten wat Cloud voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op en dan praten we eens bij over de mogelijkheden voor uw organisatie.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Tjoek Korenromp, Account Manager
Met ruim 10 jaar ervaring in kantoorautomatisering en relatiebeheer is Tjoek Korenromp enkele jaren geleden het CaseWare team komen versterken. Met een breed netwerk en brede kennis fungeert Tjoek voor zijn relaties als sparringspartner voor concrete operationele en strategische onderwerpen.
Met ruim 10 jaar ervaring in kantoorautomatisering en relatiebeheer is Tjoek Korenromp enkele jaren geleden het CaseWare team komen versterken. Met een breed netwerk en brede kennis fungeert Tjoek voor zijn relaties als sparringspartner voor concrete operationele en strategische onderwerpen.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden