CFO's zoeken nadrukkelijk naar een professionaliseringsslag

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

Ik ben Jeffrey Meijerink en al geruime tijd werkzaam voor CaseWare. Vanuit oudsher kent u CaseWare wellicht vanuit de accountancymarkt, maar inmiddels bedienen wij drie segmenten: accountancy, bedrijven en overheid. Voor het segment bedrijven ben ik verantwoordelijk, waarbij mijn focus dus ligt op bedrijven van MKB tot en met groot en beursgenoteerd. Juist in dit segment valt mij iets op wat ik graag deel.


Al enige tijd zien we dat het MKB + tot beursgenoteerd op zoek naar een professionaliseringsslag. Dit komt mede door de invoering van SBR, maar ook door de complexiteit in de organisatiestructuur. Eigenlijk hebben wij maar één grote concurrent, een concurrent wie iedereen kent. Namelijk Microsoft Office…


Je zult versteld staan hoeveel Excelformats in gebruik zijn bij de grootste bedrijven in Nederland. Excel, veilig, vertrouwd, tastbaar maar daarnaast foutgevoelig, tijdrovend en inefficiënt. Vaak zien we dat er binnen een bedrijf één of misschien twee Excel-goeroes aanwezig zijn welke de templates bouwen en onderhouden. Wat gebeurt er als deze mensen op vakantie zijn en de templates vallen om? Hoe betrouwbaar is deze verantwoordingsrapportage?

Daarnaast vergt het onderhouden van deze templates veel tijd en precisie. Je wilt als financieel professional maar één ding, en dat is 100% betrouwbare cijfers presenteren. Soms moet door een groot beursgenoteerde bedrijf een winstverwachting afgegeven worden omdat een cel in Excel niet, of zelf twee keer is meegeteld. Dit wil je als CFO of controller niet presenteren aan de stakeholders.

We zien dat bedrijven op zoek zijn naar een tool welke zij kunnen gebruiken om de volgende stap te realiseren. Wat is deze volgende stap dan? Het doorvoeren van een professionaliseringslag en efficiencyslag en zorgdragen voor een kwalitatief hoogwaardige financiële (verantwoordings)informatie.

Welke stappen nemen deze bedrijven dan en wat levert het op? Graag neem ik jullie in de volgende blogs mee in de wereld van CaseWare en het segment bedrijven.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Jeffrey Meijerink, Accountmanager
Is sinds 2018 actief voor CaseWare in het segment bedrijven. Vanuit zijn functie adviseert Jeffrey potentiële klanten in hun zoektocht naar efficiënte en betrouwbare rapportagesoftware. Daarnaast is hij voor de bestaande business klanten ook het aanspreekpunt op commercieel vlak.
Is sinds 2018 actief voor CaseWare in het segment bedrijven. Vanuit zijn functie adviseert Jeffrey potentiële klanten in hun zoektocht naar efficiënte en betrouwbare rapportagesoftware. Daarnaast is hij voor de bestaande business klanten ook het aanspreekpunt op commercieel vlak.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden