CFO's zoeken nadrukkelijk naar een professionaliseringsslag

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

Ik ben Jeffrey Meijerink en al geruime tijd werkzaam voor CaseWare. Vanuit oudsher kent u CaseWare wellicht vanuit de accountancymarkt, maar inmiddels bedienen wij drie segmenten: accountancy, bedrijven en overheid. Voor het segment bedrijven ben ik verantwoordelijk, waarbij mijn focus dus ligt op bedrijven van MKB tot en met groot en beursgenoteerd. Juist in dit segment valt mij iets op wat ik graag deel.


Al enige tijd zien we dat het MKB + tot beursgenoteerd op zoek naar een professionaliseringsslag. Dit komt mede door de invoering van SBR, maar ook door de complexiteit in de organisatiestructuur. Eigenlijk hebben wij maar één grote concurrent, een concurrent wie iedereen kent. Namelijk Microsoft Office…


Je zult versteld staan hoeveel Excelformats in gebruik zijn bij de grootste bedrijven in Nederland. Excel, veilig, vertrouwd, tastbaar maar daarnaast foutgevoelig, tijdrovend en inefficiënt. Vaak zien we dat er binnen een bedrijf één of misschien twee Excel-goeroes aanwezig zijn welke de templates bouwen en onderhouden. Wat gebeurt er als deze mensen op vakantie zijn en de templates vallen om? Hoe betrouwbaar is deze verantwoordingsrapportage?

Daarnaast vergt het onderhouden van deze templates veel tijd en precisie. Je wilt als financieel professional maar één ding, en dat is 100% betrouwbare cijfers presenteren. Soms moet door een groot beursgenoteerde bedrijf een winstverwachting afgegeven worden omdat een cel in Excel niet, of zelf twee keer is meegeteld. Dit wil je als CFO of controller niet presenteren aan de stakeholders.

We zien dat bedrijven op zoek zijn naar een tool welke zij kunnen gebruiken om de volgende stap te realiseren. Wat is deze volgende stap dan? Het doorvoeren van een professionaliseringslag en efficiencyslag en zorgdragen voor een kwalitatief hoogwaardige financiële (verantwoordings)informatie.

Welke stappen nemen deze bedrijven dan en wat levert het op? Graag neem ik jullie in de volgende blogs mee in de wereld van CaseWare en het segment bedrijven.

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Jeffrey Meijerink, Accountmanager
Is sinds 2018 actief voor CaseWare in het segment bedrijven. Vanuit zijn functie adviseert Jeffrey potentiële klanten in hun zoektocht naar efficiënte en betrouwbare rapportagesoftware. Daarnaast is hij voor de bestaande business klanten ook het aanspreekpunt op commercieel vlak.
Is sinds 2018 actief voor CaseWare in het segment bedrijven. Vanuit zijn functie adviseert Jeffrey potentiële klanten in hun zoektocht naar efficiënte en betrouwbare rapportagesoftware. Daarnaast is hij voor de bestaande business klanten ook het aanspreekpunt op commercieel vlak.

Meer over dit onderwerp

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Caseware Nederland maakt het mogelijk om vanaf 1 september een middelgrote jaarrekening op te stellen in de cloud. De SAMENSTEL+ app is naast de micro en kleine jaarrekening uitgebreid met de middelgrote jaarrekening. Dit biedt accountants en financieel professionals meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het werken in de Cloud.

Lees verder
Bas Sperling vertelt over de wet van Benford in Caseware Analytics AII

Wet van Benford: feit of toeval?

De ontwikkeling loopt nog, maar we willen alvast wat meer vertellen over de functionaliteiten van het aankomende Caseware Analytics AI.

 

Lees verder
Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
Geen berichten gevonden