CaseWare versterkt totaalpropositie accountancy door partnerschap met Intellifin

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 19 maart 2021

Al jaren vestigt menig accountantskantoor zijn vertrouwen in de software van CaseWare voor het opstellen van een betrouwbare jaarrekening. Vanuit deze ervaring merkt het bedrijf steeds duidelijker dat het vak van accountant en financieel professional aan verandering onderhevig is.

 “De afgelopen jaren hoorden we vanuit onze klanten steeds vaker de roep om handvatten die hun rol als adviseur ondersteunen,” vertelt Richard Schiphorst, algemeen directeur van CaseWare. “Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partner die de jaarrekening uit de geschiedschrijving kon tillen en in kon zetten voor de toekomst. Intellifin bleek precies te bieden wat we zochten

Het Belgische Intellifin maakte in zijn thuisland reeds furore met de Ondernemingsradar, een oplossing die de jaarrekening verdiept en inzichtelijk maakt. Nu zocht het bedrijf nog een partner voor de Nederlandse markt. Beide ondernemingen vulden elkaar dus perfect aan. CaseWare had de middelen al in huis om de totale accountancyketen te faciliteren op basis van betrouwbare data van goede kwaliteit. Met de expertise van Intellifin komt daar nu een stuk inzicht en toekomstduiding bij.

Klanten van CaseWare krijgen door de samenwerking de mogelijkheid om gebruik te maken van verduidelijkende grafieken, anonieme concurrentievergelijkingen, simulaties en optimalisatieadviezen voor de toekomst. Jan Hermans, gedelegeerd bestuurder van Intellifin, legt uit: “Voorheen was een accountant vooral bezig om aan de hand van de jaarrekening te vertellen hoe de financiën er de afgelopen periode voor stonden. Met de Ondernemingsradar laat je met een druk op de knop zien wat de cijfers betekenen en waar je als ondernemer actie moet ondernemen. Juist in deze onzekere tijden is het noodzaak om duidelijke keuzes te kunnen maken die ingegeven zijn door data en dus niet te hoeven vertrouwen op de onderbuik. Zo krijgen financieel professionals een middel in handen waarmee ze echt naast de ondernemer kunnen gaan staan en zich opwerpen als volwaardig financieel adviseur.”

Het staat buiten kijf dat de dienstverlening van de moderne accountant gaat veranderen. Schiphorst licht toe: “In een veranderende wereld is het van levensbelang om relevant te blijven. Met de toevoeging van de oplossing van Intellifin kunnen financieel professionals hun klanten middels visualisaties inzicht geven in hun situatie – en dat volautomatisch. De input is de betrouwbare data uit jaarrekening, de output is een financieel overzicht op maat dat even compleet is als helder. Vanuit dit fundament kan de ondernemer samen met de accountant uiteenlopende scenario’s en plannen voor de toekomst maken. Zo voelt de ondernemer zich gesterkt in zijn of haar keuzes en blijven geen groeikansen liggen. Uiteindelijk is dat waar het om gaat.”

 

Toekomstgericht adviseren

Wilt u ook meer verdieping geven aan uw adviesrol? Het kan met de Ondernemingsradar. Lees meer op onze website of neem contact op met uw CaseWare-specialist.

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Rob van der Loo, Business Development Manager

Meer over dit onderwerp

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Caseware Nederland maakt het mogelijk om vanaf 1 september een middelgrote jaarrekening op te stellen in de cloud. De SAMENSTEL+ app is naast de micro en kleine jaarrekening uitgebreid met de middelgrote jaarrekening. Dit biedt accountants en financieel professionals meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het werken in de Cloud.

Lees verder
Bas Sperling vertelt over de wet van Benford in Caseware Analytics AII

Wet van Benford: feit of toeval?

De ontwikkeling loopt nog, maar we willen alvast wat meer vertellen over de functionaliteiten van het aankomende Caseware Analytics AI.

 

Lees verder
Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
Geen berichten gevonden