CaseWare lanceert WWFT+

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 30 juni 2022

Op een efficiënte en snelle manier uw klantrisico’s in beeld, conform de wettelijke vereisten. Dat biedt de nieuwe cloud-app WWFT+. 

 

De Wet ter voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft) heeft als doel witwassen en terrorismefinanciering te bestrijden. Onder andere registeraccountants, accountant-administratieconsulenten, belastingadviseurs en administratiekantoren moeten cliëntenonderzoek verrichten en ongebruikelijke transacties melden bij het Bureau Financieel Toezicht (BFT). Per 25 juli 2018 is de wet aangescherpt. Zo is onder meer de definitie van de uiteindelijk belanghebbende (UBO) gewijzigd en zijn de voorwaarden voor een vereenvoudigd cliëntenonderzoek aangepast.

 

Onderbouwde bepaling risicoclassificatie en niveau cliëntonderzoek

Om het Wwft-proces zo efficiënt mogelijk en volgens de wet- en regelgeving te laten verlopen, heeft CaseWare de cloud-app WWFT+ ontwikkeld. De cloud-app biedt gebruikers een onderbouwde bepaling van de risicoclassificatie en het niveau van het cliëntonderzoek. Door guidance en workflows wordt de gebruiker door het proces van het cliëntonderzoek geleid en worden de risico’s in kaart gebracht. Aan de hand van checklists kan worden bepaald of een vereenvoudigd, normaal of verscherpt cliëntenonderzoek nodig is.

 

Hergebruik data Wwft-dossiers

Door de gestandaardiseerde opbouw van de app is een consistente en uniforme werkwijze mogelijk. Dit voegt meer kwaliteit toe aan het Wwft-dossier en zorgt voor meer overzicht en een dossier dat altijd op orde is. Met WWFT+ is het tevens mogelijk om op een simpele manier vorige Wwft-dossiers te hergebruiken. Bij wijzigingen van een klant of bij een jaarlijkse controle kunnen aan de hand van een checklist alleen die data aangepast worden die van toepassing zijn. Dit bespaart kostbare tijd. Daarnaast is het mogelijk om realtime een beoordeling van het dossier door een beoordelaar en optioneel door een tweede beoordelaar te laten doen.

Meer informatie

Ga dan naar de website of bekijk onderstaande video.

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Richard Schiphorst, Statutair Directeur
Richard Schiphorst is vanaf 2006 verantwoordelijk voor operationele en strategische ontwikkeling van de organisatie.
Richard Schiphorst is vanaf 2006 verantwoordelijk voor operationele en strategische ontwikkeling van de organisatie.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden