CaseWare lanceert PBC+

Leestijd 2 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

CaseWare heeft een nieuwe app uitgebracht. De cloud-app PBC+ maakt het voor de accountant mogelijk bestanden en stukken voor zowel samenstellings-, beoordelings- als controleopdrachten op een gestandaardiseerde en veilige manier op te vragen bij zijn klant. Dit zorgt voor efficiëntie van het aanleverproces en een optimalisatie van de samenwerking met de klant.

Het wordt voor een accountant steeds belangrijker om direct met klanten te communiceren en sneller met hen en collega’s documenten uit te wisselen. Het opvragen van klantgegevens kan een tijdrovende klus zijn. Er wordt meerdere malen hetzelfde verzoek naar klanten en collega’s gestuurd. En vervolgens wordt maar een deel van de gegevens ontvangen. De ene keer per e-mail, de andere keer handmatig. Hierdoor ontbreekt een totaaloverzicht en is er geen inzicht in de voortgang.

Snel en veilig bestanden uitwisselen met klanten of collega's

De app PBC+, wat staat voor Prepared By Client +, stelt de accountant in de gelegenheid om in de juiste volgorde en op het juiste moment snel en veilig bestanden uit te wisselen met klanten of collega’s. De uitwisseling van vragen en bestanden verloopt direct in CaseWare Cloud. De accountant wordt in het klantendossier aan de hand van een checklist door diverse stappen geleid waarbij bestanden en stukken in de juiste volgorde worden verzameld en opgeslagen.

 

Met gestandaardiseerde vragenlijsten automatisch bestanden opvragen

Het opvragen van bestanden vanuit PBC+ wordt gedaan door gestandaardiseerde vragenlijsten. Deze vragenlijsten worden beschikbaar op het moment dat de accountant in de checklist aangeeft dat hij bepaalde brieven en stukken nodig heeft. Bijvoorbeeld de opdrachtbevestiging met de handtekening van de klant, de permanente stukken of de jaarrekeningstukken.

Als de vragenlijst is verzonden naar de klant krijgt deze een melding per e-mail. De klant opent vanuit deze melding de vragenlijst in CaseWare Cloud. Vervolgens sleept hij de documenten naar de beveiligde omgeving en verzendt de aanvraag naar de accountant.

In een totaaloverzicht is te zien of alle bestanden zijn aangeleverd. De accountant kan eventueel opmerkingen toevoegen en ontbrekende documenten kunnen met een druk op de knop worden aangevraagd. Zo hebben de accountant en zijn collega’s altijd de beschikking over de laatste bestanden en de bijbehorende communicatie.

 

PBC+ is toe te passen bij alle opdrachten

Door het gebruik van PBC+ gaat het aanleverproces van documenten en bestanden efficiënter en wordt de samenwerking met de klant geoptimaliseerd. De applicatie controleert de voortgang, volledigheid, juistheid en tijdigheid van de aangeleverde stukken. PBC+ is bij zowel samenstellings-, beoordelings-, controle- als adviesopdrachten toe te passen.

De cloudapplicatie is op de desktop en vanaf elk mobiel apparaat te gebruiken en is geschikt voor elke financiële professional die met CaseWare Cloud werkt of wil gaan werken.

 

Meer informatie

Wilt u meer weten over de cloud-app PBC+? Ga dan naar de website of bekijk onderstaande video.

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Richard Schiphorst, Statutair Directeur
Richard Schiphorst is vanaf 2006 verantwoordelijk voor operationele en strategische ontwikkeling van de organisatie.
Richard Schiphorst is vanaf 2006 verantwoordelijk voor operationele en strategische ontwikkeling van de organisatie.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden