CaseWare als eerste softwareleverancier klaar voor aanleveren SBR Nexus jaarrekening

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 19 maart 2021

Accountants- en administratiekantoren kunnen vanaf nu vanuit CaseWare op een gebruikersvriendelijke, snelle en veilige manier via SBR Nexus een SBR Nexus jaarrekening aanleveren bij de banken. Het aanleveren van een volledige kredietrapportage is niet meer nodig.

De SBR Nexus jaarrekening komt in de plaats van de kredietrapportage en is gebaseerd op de inrichtingsjaarrekening. In het verleden was het aanleveren van een SBR kredietrapportage bij de banken voor accountants en administratiekantoren omslachtig en tijdrovend. De bank vroeg daarnaast vaak nog steeds om een pdf-jaarrekening en de functionaliteit in de software was niet optimaal. Vanaf 2019 kunnen accountants de SBR Nexus jaarrekening via SBR Nexus, voorheen SBR Banken, aanleveren bij banken. Het aanleveren van een uitgebreide kredietrapportage is niet meer nodig. Bovendien hoeft de klant geen behandelingskosten meer bij zijn bank te betalen voor het handmatig verwerken van de jaarcijfers in PDF.

 

CaseWare biedt volledige en beperkte SBR Nexus Jaarrekening aan

CaseWare heeft als eerste softwareleverancier in haar rapportagesoftware de functionaliteit voor het versturen van de SBR Nexus jaarrekening uitgebracht. Accountants kunnen sinds begin maart de SBR Nexus jaarrekening met behulp van Financials 2018.3 zonder aanvullende werkzaamheden aan banken aanleveren via SBR Nexus.

De softwareleverancier biedt zowel de volledige SBR Nexus jaarrekening als de beperkte SBR Nexus jaarrekening aan. Lex van Gelder, product owner bij CaseWare: ‘Het aanleveren van de SBR Nexus jaarrekening in CaseWare gaat efficiënt, eenvoudig en is volledig geïntegreerd in het proces. Micro-entiteiten en kleine jaarrekeningen worden standaard gekoppeld aan de beperkte SBR Nexus jaarrekening. De volledige SBR Nexus jaarrekening is gebaseerd op basis van de Nederlandse Taxonomie (NT) inrichtingsstuk middelgroot en is bedoeld voor middelgrote jaarrekeningen. Deze jaarrekening bevat extra elementen met betrekking tot de uitsplitsing van de omzet.’

 

Nieuwe SBR Nexus jaarrekening sluit beter aan bij werkproces accountant

Met de nieuwe SBR Nexus jaarrekening wordt beter aangesloten op het werkproces van accountants. Mark Bisschop van SBR Nexus: ‘De SBR jaarrekening is gebaseerd op de inrichtingsjaarrekening. Dat betekent dat er aanzienlijk minder data aangeleverd hoeft te worden bij de banken. Bovendien is de gevraagde data al aanwezig bij accountants en administratiekantoren en levert dus geen extra werk meer op.‘

Bisschop geeft aan dat het SBR-speelveld zich de komende tijd gaat uitbreiden. ‘Naast de banken gaan we de komende periode ook andere ontvangende partijen aansluiten op SBR Nexus, zoals alternatieve financiers, brancheorganisaties en leasemaatschappijen. Het delen van data wordt dus aan meerdere partijen mogelijk. De verwachting is dat de aanvraag voor pdf-jaarrekeningen sterk gaat afnemen.’

Benieuwd hoe accountants op een gebruikersvriendelijke en snelle manier een SBR jaarrekening kunnen maken CaseWare? Bekijk onderstaande video.

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Richard Schiphorst, Statutair Directeur
Richard Schiphorst is vanaf 2006 verantwoordelijk voor operationele en strategische ontwikkeling van de organisatie.
Richard Schiphorst is vanaf 2006 verantwoordelijk voor operationele en strategische ontwikkeling van de organisatie.

Meer over dit onderwerp

Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
CaseWare zet eerste stappen met CaseWare Analytics.AI

CaseWare zet eerste stappen met Analytics.AI

Data-explosie? In het jaar 2000 was maar een kwart van onze data digitaal opgeslagen, de rest lag vast in de vorm van boeken, kranten, videotapes, fotoalbums etc. In 2007 was nog slechts 6% analoog opgeslagen en ik vermoed dat dit nu nog maar zo’n 1% is. 

 

Lees verder
WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

WWFT+ voor het in kaart brengen van klantrisico's

Veel kantoren worstelen met een goede en tegelijkertijd efficiënte registratie van het Wwft cliëntenonderzoek. Met de voortdurende wijzigingen in wet- en regelgeving wordt er een beroep gedaan op de medewerkers van het kantoor alert te zijn op deze wijzigingen in plaats van bezig te zijn met de risico’s in kaart te brengen. Hierdoor kunnen klantrisico’s niet of verkeerd worden ingeschat en kan je achteraf in de problemen komen.

Lees verder
Daniel Aardoom vertelt over het onderzoek naar het inzetten van NFC technologie bij AuditCase

Digitale identificatie: toekomstmuziek of realiteit?

Een kopie van een ID-kaart of paspoort opvragen. Mag dat wel als accountant? En mag je de kopie vervolgens opslaan? Zo ja, hoelang dan? Het is een actueel onderwerp, helemaal in tijden dat we veel op afstand werken. Wij gaan niet op de stoel van de wetgever zitten, maar wat als het makkelijker kan?  

 

Lees verder
Geen berichten gevonden