CaseWare als eerste softwareleverancier klaar voor aanleveren SBR Nexus jaarrekening

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 19 maart 2021

Accountants- en administratiekantoren kunnen vanaf nu vanuit CaseWare op een gebruikersvriendelijke, snelle en veilige manier via SBR Nexus een SBR Nexus jaarrekening aanleveren bij de banken. Het aanleveren van een volledige kredietrapportage is niet meer nodig.

De SBR Nexus jaarrekening komt in de plaats van de kredietrapportage en is gebaseerd op de inrichtingsjaarrekening. In het verleden was het aanleveren van een SBR kredietrapportage bij de banken voor accountants en administratiekantoren omslachtig en tijdrovend. De bank vroeg daarnaast vaak nog steeds om een pdf-jaarrekening en de functionaliteit in de software was niet optimaal. Vanaf 2019 kunnen accountants de SBR Nexus jaarrekening via SBR Nexus, voorheen SBR Banken, aanleveren bij banken. Het aanleveren van een uitgebreide kredietrapportage is niet meer nodig. Bovendien hoeft de klant geen behandelingskosten meer bij zijn bank te betalen voor het handmatig verwerken van de jaarcijfers in PDF.

 

CaseWare biedt volledige en beperkte SBR Nexus Jaarrekening aan

CaseWare heeft als eerste softwareleverancier in haar rapportagesoftware de functionaliteit voor het versturen van de SBR Nexus jaarrekening uitgebracht. Accountants kunnen sinds begin maart de SBR Nexus jaarrekening met behulp van Financials 2018.3 zonder aanvullende werkzaamheden aan banken aanleveren via SBR Nexus.

De softwareleverancier biedt zowel de volledige SBR Nexus jaarrekening als de beperkte SBR Nexus jaarrekening aan. Lex van Gelder, product owner bij CaseWare: ‘Het aanleveren van de SBR Nexus jaarrekening in CaseWare gaat efficiënt, eenvoudig en is volledig geïntegreerd in het proces. Micro-entiteiten en kleine jaarrekeningen worden standaard gekoppeld aan de beperkte SBR Nexus jaarrekening. De volledige SBR Nexus jaarrekening is gebaseerd op basis van de Nederlandse Taxonomie (NT) inrichtingsstuk middelgroot en is bedoeld voor middelgrote jaarrekeningen. Deze jaarrekening bevat extra elementen met betrekking tot de uitsplitsing van de omzet.’

 

Nieuwe SBR Nexus jaarrekening sluit beter aan bij werkproces accountant

Met de nieuwe SBR Nexus jaarrekening wordt beter aangesloten op het werkproces van accountants. Mark Bisschop van SBR Nexus: ‘De SBR jaarrekening is gebaseerd op de inrichtingsjaarrekening. Dat betekent dat er aanzienlijk minder data aangeleverd hoeft te worden bij de banken. Bovendien is de gevraagde data al aanwezig bij accountants en administratiekantoren en levert dus geen extra werk meer op.‘

Bisschop geeft aan dat het SBR-speelveld zich de komende tijd gaat uitbreiden. ‘Naast de banken gaan we de komende periode ook andere ontvangende partijen aansluiten op SBR Nexus, zoals alternatieve financiers, brancheorganisaties en leasemaatschappijen. Het delen van data wordt dus aan meerdere partijen mogelijk. De verwachting is dat de aanvraag voor pdf-jaarrekeningen sterk gaat afnemen.’

Benieuwd hoe accountants op een gebruikersvriendelijke en snelle manier een SBR jaarrekening kunnen maken CaseWare? Bekijk onderstaande video.

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Richard Schiphorst, Statutair Directeur
Richard Schiphorst is vanaf 2006 verantwoordelijk voor operationele en strategische ontwikkeling van de organisatie.
Richard Schiphorst is vanaf 2006 verantwoordelijk voor operationele en strategische ontwikkeling van de organisatie.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden