5 redenen om te investeren in geïntegreerde software

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

In accountancy kan het gebruik van verschillende op zichzelf staande software leiden tot een inefficiënte manier van werken. Al uw gegevens worden steeds opnieuw ingevoerd in de afzonderlijke programma’s wat zorgt voor dubbel werk en inefficiëntie in uw werkproces. Alle gegevens worden verspreid over verschillende ‘eilandjes’ wat het ook moeilijk maakt om alle informatie op één centrale plek op te slaan.

 

Met geïntegreerde software behoren zulke problemen tot het verleden en kunt u uw werkproces versnellen.

Vijf redenen om over te stappen op geïntegreerde software:

  • Altijd en overal toegang tot uw bestanden
  • Tijdwinst voor de IT-afdeling
  • Optimaliseer gebruiksgemak
  • Alle data op één centrale plek
  • Elimineer meerdere afhankelijkheden

Altijd en overal toegang tot uw bestanden

Realtime informatie is belangrijk voor het nemen van accurate beslissingen. Wanneer informatie vrijwel overal direct toegankelijk is, zijn werknemers beter geïnformeerd en kunnen zij snelle en nauwkeurige beslissingen nemen.

Tijdwinst voor de IT-afdeling

IT hoeft niet langer de software van alle systemen aan te vragen, te installeren en te beheren. Hiermee worden de operationele kosten aanzienlijk verlaagd en kan de IT-afdeling zich meer richten op andere werkzaamheden, zoals onder andere het verbeteren van de bedrijfsvoering.

Verbetering in gebruiksgemak

Aangezien proceswijzigingen snel kunnen worden geïmplementeerd in één systeem, kunnen gebruikers processen en applicaties aanpassen op een manier die hun prestaties verbetert. Door het proces meer af te stemmen op de gebruiker kan de kwaliteit worden verhoogd en tijd worden bespaard.

Alle data op één centrale plek

Een uniforme database die wordt beheerd via één applicatie kan efficiënter nieuwe inzichten bieden. U kunt direct inzien welke gegevens niet meer nodig zijn en zo een overzicht aanmaken van alle relevante informatie. Ook de rapporten en analyses die hieruit voortkomen zijn op deze manier inzichtelijker en efficiënter.

Elimineer meerdere afhankelijkheden

Softwareafhankelijkheden (dependencies) kunnen een project complex maken. Met geïntegreerde software wordt juist een compleet pakket geleverd. Problemen met synchronisatie, compatibiliteit en gegevensduplicatie worden daarmee weggewerkt. Daarnaast bent u ook niet meer afhankelijk van meerdere hardware en software. Het resultaat mag er zijn. Als uw software op rolletjes gaat, gaat de rest van uw organisatie vanzelf mee.

Hoe spelen wij hierop in…?

Bij CaseWare worden onze producten zo ontwikkeld dat een naadloos aansluitende integratie centraal staat. Als gevolg kunnen bedrijven, administratie- en accountantskantoren:

  • Meerwaarde creëren door de productiviteit te verhogen en het werkproces te optimaliseren;
  • Grote hoeveelheden data beter beheren en benutten;
  • Door de rol van de accountant en financieel professional te verleggen van uitvoerend (omdat het moet) naar adviserend, dé plek waar pas echt waarde wordt toegevoegd.

Wilt u meer weten over CaseWare en het integreren van software? Bekijk onderstaande video.

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Hugo Steensma, Product Owner Cloud
Als accountant ruim 20 jaar ervaring in de accountancy. Zijn passie is om techniek en professie te combineren tot werkbare oplossingen voor financieel professionals en de markt die door die financieel professionals wordt bediend.
Als accountant ruim 20 jaar ervaring in de accountancy. Zijn passie is om techniek en professie te combineren tot werkbare oplossingen voor financieel professionals en de markt die door die financieel professionals wordt bediend.

Meer over dit onderwerp

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Jaarrekening middelgroot beschikbaar in Caseware cloud

Caseware Nederland maakt het mogelijk om vanaf 1 september een middelgrote jaarrekening op te stellen in de cloud. De SAMENSTEL+ app is naast de micro en kleine jaarrekening uitgebreid met de middelgrote jaarrekening. Dit biedt accountants en financieel professionals meer flexibiliteit en mogelijkheden bij het werken in de Cloud.

Lees verder
Bas Sperling vertelt over de wet van Benford in Caseware Analytics AII

Wet van Benford: feit of toeval?

De ontwikkeling loopt nog, maar we willen alvast wat meer vertellen over de functionaliteiten van het aankomende Caseware Analytics AI.

 

Lees verder
Versie 1.0.7. van de AuditCase app staat in het teken van het waarborgen van de veiligheid van je data.

AuditCase app versie 1.0.7 nu beschikbaar voor IOS en Android

Met de nieuwe mobiele versie van AuditCase heeft iedere gebruiker binnen enkele seconden waar, wanneer en met welk apparaat dan ook, de vaste gegevens van de klant, het telefoonnummer van contactpersonen of een specifiek dossierstuk bij de hand.

Lees verder
Geen berichten gevonden