5 redenen om te investeren in geïntegreerde software

Leestijd 1 min
08 October 2020, laatste update 08 oktober 2020

In accountancy kan het gebruik van verschillende op zichzelf staande software leiden tot een inefficiënte manier van werken. Al uw gegevens worden steeds opnieuw ingevoerd in de afzonderlijke programma’s wat zorgt voor dubbel werk en inefficiëntie in uw werkproces. Alle gegevens worden verspreid over verschillende ‘eilandjes’ wat het ook moeilijk maakt om alle informatie op één centrale plek op te slaan.

 

Met geïntegreerde software behoren zulke problemen tot het verleden en kunt u uw werkproces versnellen.

Vijf redenen om over te stappen op geïntegreerde software:

  • Altijd en overal toegang tot uw bestanden
  • Tijdwinst voor de IT-afdeling
  • Optimaliseer gebruiksgemak
  • Alle data op één centrale plek
  • Elimineer meerdere afhankelijkheden

Altijd en overal toegang tot uw bestanden

Realtime informatie is belangrijk voor het nemen van accurate beslissingen. Wanneer informatie vrijwel overal direct toegankelijk is, zijn werknemers beter geïnformeerd en kunnen zij snelle en nauwkeurige beslissingen nemen.

Tijdwinst voor de IT-afdeling

IT hoeft niet langer de software van alle systemen aan te vragen, te installeren en te beheren. Hiermee worden de operationele kosten aanzienlijk verlaagd en kan de IT-afdeling zich meer richten op andere werkzaamheden, zoals onder andere het verbeteren van de bedrijfsvoering.

Verbetering in gebruiksgemak

Aangezien proceswijzigingen snel kunnen worden geïmplementeerd in één systeem, kunnen gebruikers processen en applicaties aanpassen op een manier die hun prestaties verbetert. Door het proces meer af te stemmen op de gebruiker kan de kwaliteit worden verhoogd en tijd worden bespaard.

Alle data op één centrale plek

Een uniforme database die wordt beheerd via één applicatie kan efficiënter nieuwe inzichten bieden. U kunt direct inzien welke gegevens niet meer nodig zijn en zo een overzicht aanmaken van alle relevante informatie. Ook de rapporten en analyses die hieruit voortkomen zijn op deze manier inzichtelijker en efficiënter.

Elimineer meerdere afhankelijkheden

Softwareafhankelijkheden (dependencies) kunnen een project complex maken. Met geïntegreerde software wordt juist een compleet pakket geleverd. Problemen met synchronisatie, compatibiliteit en gegevensduplicatie worden daarmee weggewerkt. Daarnaast bent u ook niet meer afhankelijk van meerdere hardware en software. Het resultaat mag er zijn. Als uw software op rolletjes gaat, gaat de rest van uw organisatie vanzelf mee.

Hoe spelen wij hierop in…?

Bij CaseWare worden onze producten zo ontwikkeld dat een naadloos aansluitende integratie centraal staat. Als gevolg kunnen bedrijven, administratie- en accountantskantoren:

  • Meerwaarde creëren door de productiviteit te verhogen en het werkproces te optimaliseren;
  • Grote hoeveelheden data beter beheren en benutten;
  • Door de rol van de accountant en financieel professional te verleggen van uitvoerend (omdat het moet) naar adviserend, dé plek waar pas echt waarde wordt toegevoegd.

Wilt u meer weten over CaseWare en het integreren van software? Bekijk onderstaande video.

 

Vond je dit artikel interessant?

Ontvang de nieuwste blogs, informatie over trainingen en het laatste nieuws in je mailbox.

Deel artikel
Hugo Steensma, Product Owner Cloud
Als accountant ruim 20 jaar ervaring in de accountancy. Zijn passie is om techniek en professie te combineren tot werkbare oplossingen voor financieel professionals en de markt die door die financieel professionals wordt bediend.
Als accountant ruim 20 jaar ervaring in de accountancy. Zijn passie is om techniek en professie te combineren tot werkbare oplossingen voor financieel professionals en de markt die door die financieel professionals wordt bediend.

Meer over dit onderwerp

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Nieuw en uniek! Controleopdrachten vanuit de cloud met AUDIT+

Weer hebben we goed nieuws, want we voegen een nieuw onderdeel toe aan onze steeds verder uitbreidende catalogus van cloud-oplossingen. Als eerste in Nederland geven we accountancykantoren nu een uniek middel in handen om controleopdrachten effectiever en risicogedreven uit te voeren. Want controleren vanuit de cloud met AUDIT+ heeft nogal wat voordelen. 

Lees verder
Daniel vertelt over digitale identificatie in combinatie met AuditCase

Digitale identificatie voor klanten van AuditCase

Niet lang geleden spraken we nog over ‘toekomstmuziek’, waar het nu voor AuditCase klanten werkelijkheid is: digitale identificatie. In de afgelopen maanden hebben we mooie stappen kunnen maken in ons onderzoek en hebben we een goede partner gevonden. Vanaf AuditCase versie 17.3 is het namelijk mogelijk om personen zich digitaal te laten identificeren via een integratie met onze partner ReadID

Lees verder

Wwft risicobeheersing met KLANT+

Een goede, doordachte Wwft-registratie van alle klanten is een belangrijk onderdeel van een goed risicobeheer van en met je klanten. Maar er is meer dat gedaan kan en moet worden bij het accepteren van een klant, een nieuwe opdracht of het continueren van een eerdere opdracht. Daarom is onze app WWFT+ verder uitgebreid naar KLANT+.

Lees verder
Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Succesformule Caseware Cloud uitgebreid!

Na de release van de jaarrekening middelgroot in cloud kondigen we de volgende ontwikkelingen aan: KLANT+ en MONITOR+. Hiermee zetten we de volgende stap in de cloud waarbij alle stappen in het werkproces van een accountant worden gefaciliteerd. Ook zetten we in op de release van VPB+, een cloudoplossing voor de VPB-aangifte, en AUDIT+, een cloudoplossing voor de controlepraktijk.

Lees verder
Geen berichten gevonden