Voorkom fouten met betrouwbare jaarrekening software

Met een druk op de knop een jaarrekening maken?

29-11-2019

CaseWare koppelt met diverse financiële pakketten. De gegevens uit deze pakketten genereren automatisch de verantwoordingsinformatie. Dit zijn de jaarrekeningen, maar ook de SBR publicatiestukken. Met één druk op de knop kunt u snel en betrouwbaar rapporteren. Geen fouten meer in rapportages, altijd de meest actuele wet- en regelgeving en de juiste SBR Taxonomie.

Waarom een jaarrekening maken met jaarrekening software?

Het is mogelijk om zelf een jaarrekening in Excel te maken. Dat kan handig zijn voor diegenen die graag met spreadsheets werken. Het is echter ook foutgevoelig, minder veilig en bevat geen wet- en regelgeving. Met de jaarrekening software van CaseWare is de kans op fouten bij het invoeren van gegevens vrijwel nihil. Ook kunnen meerdere mensen aan een dossier werken. En alle medewerkers zijn in het bezit van de juiste versie van de software. Bij afwezigheid is een dossier gemakkelijk overdraagbaar en in de software zit altijd de meest actuele wet- en regelgeving. Ook maakt de jaarrekening software van CaseWare de samenwerking met de klant of accountant eenvoudiger en efficiënter.

Welke bedrijven moeten een jaarrekening maken?

De meeste ondernemingen in Nederland zijn verplicht hun jaarrekening digitaal aan te leveren. Dit doen zij met Standard Business Reporting (SBR). Ondernemers in bedrijfsklasse micro en klein zijn verplicht een SBR-jaarrekening bij de Kamer van Koophandel (KvK) te deponeren. Voor ondernemingen in de bedrijfsklasse middelgroot geldt dat vanaf boekjaar 2017. Bedrijven in de bedrijfsklasse groot moeten naar verwachting vanaf boekjaar 2020 hun jaarrekening aanleveren in SBR. De jaarrekening software van CaseWare genereert jaarrekeningen voor alle entiteiten. Van micro tot groot. Daarnaast kan er zowel een Nederlandstalige als Engelstalige en een enkelvoudige en geconsolideerde jaarrekening worden gemaakt. Met CaseWare Samenstel Manager kunnen kantoren samenstelopdrachten op een efficiënte en effectieve wijze uitvoeren. CaseWare Samenstel Manager is volledig geïntegreerd met het elektronisch dossier en financiële rapportages. En biedt ondersteuning voor ieder stelsel van kwaliteitsbeheersing. Het is ingericht op risicogericht samenstellen volgens NV COS 4410. De CaseWare Cloud-app Samenstel micro/klein maakt het online samenstellen van jaarrekeningen efficiënt, betrouwbaar en gemakkelijk.

De jaarrekening digitaal ondertekenen en in SBR aanleveren

CaseWare heeft SBR volledig in haar rapportage- en samenstelsoftware geïntegreerd. Met de gemaakte jaarrekening en het afgetekende werkprogramma is alle informatie in CaseWare aanwezig om een SBR Jaarrekening goed en eenvoudig te kunnen genereren. Vervolgens kan deze met een druk op de knop online worden geaccordeerd door de accountant. En meteen met SBR worden verstuurd naar de KvK. Het tekenen gebeurt rechtsgeldig en digitaal via een portaal in CaseWare Cloud. De digitale handtekening van accountants wordt geregeld via een beroepsgebonden certificaat. Om de jaarrekening te versturen naar de KvK is een PKI-overheidscertificaat nodig. Accountants- en administratiekantoren kunnen ook vanuit CaseWare via SBR Nexus een SBR Nexus jaarrekening aanleveren bij de banken. Het aanleveren van een volledige kredietrapportage is niet meer nodig.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om zelf een jaarrekening te maken? Kijk dan op onze website of klik op onderstaande button:

Voor accountants Voor financial professionals 

Blijf op de hoogte van CaseWare
Neem vrijblijvend een CaseWare-ID of log in.