Haal meer uit CaseWare

Verantwoordingsinformatie en managementrapportage

13-08-2018

De laatste tijd horen wij van veel van onze bestaande klanten en prospects dat zij op zoek zijn naar een softwareoplossing voor zowel verantwoordingsinformatie als managementrapportage. Wij zijn al jaren marktleider op het gebied van softwareoplossingen voor financiële verantwoordingsinformatie. In deze blog vertellen wij u graag meer over onze oplossing voor de zakelijke markt, CaseWare Business.

Van oudsher bedienen wij de accountancymarkt. Binnen CaseWare onderscheiden wij 3 markten: Accountancy, Bedrijfsleven en Overheid. In de zakelijke markt zien wij een grote verscheidenheid aan financiële pakketten en ERP-pakketten (softwarepakketten die belangrijke informatie van verschillende bedrijfsafdelingen samenbrengt). CaseWare Business is gebaseerd op wet- en regelgeving, gebruiksvriendelijkheid en optimale integratie met financiële en fiscale pakketten. Het grote voordeel is dat de standaardisatie binnen CaseWare plaatsvindt. Vanuit één stabiele totaaloplossing kan eenvoudig de (consolidatie)structuur en vastlegging van de werkzaamheden en rapportages opgebouwd worden.

De praktijk

Vanuit het financiële systeem worden de cijfers ingelezen in de software. Van hieruit kunnen, waar en wanneer u dat wil, de gewenste rapportages en verantwoordingsinformatie samengesteld worden. De kracht van CaseWare Business is het overzichtelijke elektronische basisdossier. Hierin zijn jaarrekeningspecificaties en procedures vastgelegd. Op die manier wordt de kwaliteit van de betreffende (niet) financiële informatie gewaarborgd. Dit levert een bijdrage aan het efficiënt en gestructureerd vastleggen, beheren en delen van werkzaamheden.

Door het gebruik van CaseWare Business wordt een efficiënt en betrouwbaar gebruik van de informatie uit de specifieke backoffice systemen gewaarborgd. Daarnaast kan de samenwerking met externe stakeholders geoptimaliseerd worden.

Na het importeren van de financiële gegevens genereerd CaseWare in een handomdraai jaarrekeningen in zowel het Nederlands als het Engels, van kleine rechtspersonen tot grote rechtspersonen. Dit kan zowel enkelvoudig als geconsolideerd. Per maand of kwartaal rapporteren is ook geen enkel probleem. Tevens is het mogelijk om op kostenplaatsniveau of kostendrager in te lezen en op basis van deze gegevens te rapporteren.

Ook kwantitatieve gegevens, zoals omzet per vierkante meter, het aantal gereden kilometers of het aantal declarabele uren, kunnen gecombineerd worden met de financiële gegevens. Sterker nog, gebruikers zijn in staat zélf deze rapportages te bouwen en vorm te geven zoals zij het willen hebben. Dit zorgt voor betrouwbare en transparante managementrapportages welke uiteindelijk de basis zijn voor de jaarrekening.

De voordelen

Nog even de voordelen van CaseWare Business op een rij. Met één druk op de knop heeft u:

  • Een jaarrekening voor micro tot grote rechtspersonen;
  • Een jaarrekening in het Engels of Nederlands;
  • Optimale samenwerking met uw accountant;
  • Werkprogramma's voor een gestructureerde vastlegging van werkzaamheden;
  • Specifieke rapportages beschikbaar, waardoor u meer tijd heeft voor het maken van analyses;
  • Complete voorbereiding van het controleproces aan de hand van de checklist 'Prepared by cliënt';
  • Eén elektronisch document met alle jaarrekeningspecificaties beschikbaar voor uw accountant voor de accountantscontrole.

Meer weten? Lees de whitepaper Continuous Reporting of neem contact met ons op. 

Blijf op de hoogte van CaseWare
Neem vrijblijvend een CaseWare-ID of log in.