Verkeerde contactpersoon gemaild?

Oeps!!

30-04-2018

In de drukke periodes wordt hard gewerkt op accountantskantoren. Veel jaarrekeningen worden rond deze tijd gemaakt en veel communicatie over het samenstellen van de jaarrekening(en) wordt opgezet. En dan.. Oeps!! Documenten van de ene klant gedeeld met een andere klant. Een datalek!

Meldplicht datalek

Sinds 1 januari 2016 geldt de meldplicht datalekken. Deze meldplicht houdt in dat organisaties direct een melding moeten doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, zodra zij een datalek hebben. En soms moeten zij het datalek ook melden aan de betrokkenen. Ook na invoering van de AVG blijft de meldplicht datalekken bestaan.

Wanneer spreek je van een datalek?

De Autoriteit Persoonsgegevens heeft beleidsregels opgesteld, bedoeld om organisaties te helpen bij het bepalen of er een datalek is en wat de impact is. Ook wordt elk kwartaal een totaaloverzicht gepresenteerd van alle datalekken. 

Neem zelf de regie in handen

Voorkomen is beter dan genezen! In het samenwerkingsplatform van CaseWare Cloud deel je bestanden en hou je de regie zelf in handen. Wil je meer weten over de voordelen? Benader ons vrijblijvend om door te nemen wat de mogelijkheden zijn.

Gert-Jan van Veluw

Blijf op de hoogte van CaseWare
Neem vrijblijvend een CaseWare-ID of log in.