Verbazing over huidige oplossingen binnen corporate

Mijn start als accountmanager bij CaseWare

23-03-2018

Graag neem ik jullie mee in mijn eerste twee maanden bij CaseWare Nederland. CaseWare is internationaal een gevestigde naam in de accountancy als het gaat om software oplossingen rondom processen als rapportage, controle en auditing. Daarnaast enorm groeiende met rapportage oplossingen voor de interne accountant, CFO, controller en de financial professional in het bedrijfsleven. 

CaseWare Nederland is uitgegroeid tot de grootste aanbieder van gespecialiseerde software voor externe en interne accountants. Wereldwijd zelfs marktleider! In Nederland bedienen we bijna 20.000 dagelijkse gebruikers. En toch… Is er nog een enorme markt in het bedrijfsleven te winnen! (is mijn overtuiging!)

Waarop ik dat baseer zal je je misschien afvragen? En waar zie ik dan deze groei? In mijn eerste twee maanden heb ik vele klanten en geïntresseerden mogen bezoeken. Uiteraard bezocht ik deze (nog) niet alleen, immers zijn de kernwaarden van CaseWare hoogwaardig, betrouwbaar en transparant. Zodoende is er vanaf de start een inwerktraject met vele trainingen en klantbezoeken met ervaren collega's, zodat ik straks goed beslagen ten ijs kom en voldoe aan de kernwaarden van CaseWare.

Enfin, tijdens deze bezoeken viel mij wel een aantal zaken op. Hetgeen waar ik mij het meest over verbaasde is het feit dat in deze moderne tijd, nog te veel MKB+ en beursgenoteerde bedrijven, op de afdeling Finance, “knutselen” in Word en Excel. Ik zeg hiermee niet dat iedereen maar wat doet! Het feit is echter wel dat er dan ook vaak geen uniformere manier van werken is en de foutgevoeligheid hoger ligt. En dit terwijl er veel beslissingen worden gemaakt op basis van deze cijfers!  

Wanneer het dus (financiële) verantwoordingsinformatie betreft lijkt het mij dat bedrijven graag betrouwbare cijfers willen en kwalitatief hoogwaardige data. Hé, waar kennen we die termen ook alweer van… Zijn bedrijven zich hier al van bewust? Zijn ze al zoekende naar dergelijke oplossingen? Hoe zorgen we ervoor dat deze bedrijven beseffen dat ze beter kunnen kiezen voor een totale softwareoplossing? Genoeg te doen!

Stay tuned. Jeffrey Meijerink

Blijf op de hoogte van CaseWare
Neem vrijblijvend een CaseWare-ID of log in.